SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El 'fals amic' segueix actuant amb l'estafa malgrat la condemna

Acumula almenys tres noves denúncies però es creu que hi podria haver més casos

El 'fals amic' segueix actuant amb l'estafa malgrat la condemna

El 'fals amic' segueix actuant amb l'estafa malgrat la condemna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fals amic, l’estafador de Lleida que demana diners a gent al carrer simulant que és un conegut de la família en conflictes, hi ha tornat. Els Mossos d’Esquadra han rebut tres denúncies, dos a l’estiu i una aquest últim mes, de persones que han caigut a la trampa, i no es descarta que hi hagi altres casos en què les víctimes no han volgut denunciar-lo per vergonya. Un d’aquests es va cometre dimarts a la nit al passeig de Ronda, entre Fleming i Bisbe Irurita. Va aconseguir que un veí de Lleida li donés 200 euros. Poc després, la víctima va descobrir que es tractava d’un engany.

Tot sembla indicar que es tracta del fals amic R.A.S.C., de 38 anys i veí de la Mariola, condemnat el mes de maig passat per l’Audiència Provincial de Lleida a un any de presó i a una multa de 450 euros. En aquell moment, els Mossos d’Esquadra havien obert 25 diligències contra el fals amic i li atribuïen moltes estafes més.

Dimarts a la nit va fer el mateix amb un ciutadà que va entregar a l’estafador dos-cents euros

La Fiscalia va sol·licitar en aquell judici una pena de dos anys i mig de presó per haver estafat una dona l’any passat fent-li creure que era a un cosí seu i aconseguir que li donés 350 euros. Es dóna la circumstància que el mateix tribunal que el va condemnar va demanar al Govern de l’Estat l’indult de la meitat de la pena per a l’acusat, al considerar que els fets jutjats són menors, encara que el Codi Penal castigui el delicte d’estafa amb un mínim d’un any de presó. Durant el judici, l’acusat va admetre que es va trobar la víctima i li va dir que havia d’anar a Barcelona per cuidar un familiar. Davant de les preguntes de la fiscal, va acabar confessant que demana diners pel carrer fent creure a la gent que el coneixen i que demana ajuda per als seus fills.

Albert Montagut i Joan Balcells són dos dels molts noms que ha utilitzat. En tots els casos, s’adreça a les víctimes i les convenç que eren coneguts d’infantesa o parents. Quan s’adonen de l’estafa, ja li han donat els diners i li han perdut el rastre.

Dimarts va estafar un home en aquesta zona de Ronda.

El 'fals amic' segueix actuant amb l'estafa malgrat la condemnaMagdalena Altisent

tracking