SEGRE

TRIBUNALS DROGA

Accepta 3 anys de presó al ‘deslliurar-se’ de més pena per un escorcoll il·legal

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el judici

Vista de la seu judicial al Canyeret.

Vista de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir un acusat de tràfic d’heroïna i cocaïna a tres anys de presó i expulsió del territori espanyol. Una condemna que arriba després que les parts arribessin a un acord al judici que es va celebrar ahir a l’Audiència. La Fiscalia sol·licitava que a l’acusat se li imposés una condemna de cinc anys de presó i que fos substituïda per l’expulsió, com preveu el Codi Penal en aquests casos. També demanava que se li imposés el pagament d’una multa de 4.715 euros (el triple del valor de la droga que portava).

Es dóna la circumstància que l’acusat només es va enfrontar a l’acusació pels catorze grams d’heroïna i onze grams de cocaïna que portava a sobre quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i no per la partida que van trobar posteriorment a casa seua. En l’escorcoll, els agents van trobar a més 42 grams de cocaïna i 184 d’heroïna (droga valorada en més de 14.000 euros). No obstant, aquest escorcoll es va considerar no vàlid, segons la Fiscalia, perquè el consentiment per entrar a l’habitatge el va donar la dona de l’acusat i aquest permís està “viciat per un conflicte d’interessos”, ja que es deriva d’una denúncia per violència de gènere. Segons l’acusació pública, es va tractar d’una revenja de la dona.

L’escorcoll es va declarar nul a l’aconseguir el permís de la parella que l’havia denunciat per mal tracte

En tot cas, sí que se l’ha pogut condemnar per la droga que portava a sobre el dia de l’arrest, que es va produir el 2 de setembre de l’any passat, prop d’una guarderia de Lleida. Els agents li van trobar a les butxaques droga i 472 euros. En cas de poder comptar amb les substàncies estupefaents intervingudes a l’habitatge de l’acusat, la multa hauria ascendit a més de 47.000 euros, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

tracking