SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

Els súpers tancaran a les 21.00 hores des de dilluns fins al 31 de maig

Per la nova llei de Comerç que fixa horaris d’obertura diferents a l’estiu i a l’hivern || Les cadenes anuncien el canvi per evitar confusions a clients

Els supermercats tancaran a partir de dilluns a les 21.00 hores en aplicació de la nova llei.

Els supermercats tancaran a partir de dilluns a les 21.00 hores en aplicació de la nova llei.L.RIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els establiments comercials de venda al públic estan obligats a tancar, a partir de dilluns vinent, com molt tard, a les 21.00 hores, segons fixa la nova llei de Comerç aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 de juliol, una mesura que afectarà sobretot l’horari d’obertura de les cadenes de supermercats, ja que ara molts obren fins a les 21.15, les 21.30 i, fins i tot, fins a les 22.00 hores. I és que la normativa estableix que de l’octubre al maig no poden portar a terme cap activitat de venda entre les nou de la nit i les sis del matí (mentre que del juny al setembre ho prohibeix de les 22.00 a les 07.00 h).

Les cadenes estan publicitant per mitjà de cartells a l’exterior i l’interior de les botigues, i també pel sistema de megafonia, el canvi d’horari a partir del dilluns 2 d’octubre per evitar confusions entre els clients. És el cas de Plusfresc, Mercadona, Carrefour, Consum, Caprabo o Esclat, que passaran a estar oberts al públic de 09.00 a 21.00 hores.

L’ampliació de setanta-dos a setanta-cinc hores setmanals d’obertura que permet la nova llei de Comerç, Serveis i Fires va portar molts supermercats de Ponent a ampliar mitja hora al dia l’horari d’obertura al públic a l’estiu. Val a recordar que un altre dels canvis més destacats de la normativa vigent és la liberalització de les rebaixes, ja que la llei recomana dos “temporades habituals de descomptes, a l’hivern i a l’estiu”. No obstant, són els comerciants els que tenen potestat de decidir en funció dels seus interessos quan volen fer-les.

tracking