SEGRE

SEGURETAT INFRACCIONS

Sis de cada deu xòfers multats per la Urbana acaben davant del jutjat

Més de 250 sancionats fins al setembre

Imatge d’arxiu d’un control policial a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un control policial a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set de cada deu conductors que són multats per la Guàrdia Urbana per incomplir la normativa de trànsit acaben davant del jutge al cometre un delicte contra la seguretat viària. La immensa majoria d’ells és per donar positiu en els controls d’alcoholèmia, alguns després de provocar un accident.

Entre els mesos de gener i setembre d’aquest any, la Policia Local ha sancionat un total de 251 conductors a la capital del Segrià. En 151 casos, els agents han instruït diligències penals al cometre el conductor un delicte contra la seguretat viària. Entre les infraccions penals també destaca conduir sense carnet, ja sigui per la pèrdua total de punts, la suspensió judicial o perquè mai no l’havien obtingut.

La majoria de les denúncies per seguretat viària a la ciutat són per consum d’alcohol al volant

Pel que fa a la resta, un centenar, es va resoldre amb una sanció administrativa, com una taxa d’alcoholèmia inferior al límit legal (0,60 mg/l) o donar positiu pel consum de drogues. Aquest tipus de sancions són més comunes en èpoques assenyalades, com carnaval o Setmana Santa, quan les forces de seguretat estableixen controls per evitar un augment de la sinistralitat arran del repunt de la mobilitat. El cas més greu que s’ha registrat aquest any va tenir lloc el passat 11 de febrer, quan un conductor i el copilot van ser detinguts per l’agressió a dos urbans al ser sorpresos circulant en direcció contrària al carrer Príncep de Viana. En aquest cas, el conductor no tenia el carnet en vigor i va donar positiu en alcoholèmia.

Així mateix, un jove de 21 anys va ser denunciat per la festa major de maig per deixar que un menor de deu conduís un tractor, sol a la cabina, que participava en la tradicional desfilada de la Batalla de Flors per la rambla Ferran.

tracking