SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

La carretera deixa 3 ciclistes morts i 16 ferits fins a l'agost a Lleida

En tot l’any passat, es van registrar 46 sinistres, dels quals tres de cada deu van ser greus || Interior insisteix en la prevenció i en la “responsabilitat compartida”

Imatge d’arxiu de l’accident mortal de Vilanova de Bellpuig del mes d’abril passat.

Imatge d’arxiu de l’accident mortal de Vilanova de Bellpuig del mes d’abril passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’augment de la sinistralitat entre els ciclistes ha portat la conselleria d’Interior a activar diverses línies de prevenció per recordar a la resta dels vehicles la “vulnerabilitat” del col·lectiu, però també demanant als ciclistes que facin un “ús responsable” del seu mitjà de transport, parlant de “responsabilitat compartida”.

Fins al 25 de juliol d’aquest any, a les carreteres interurbanes de Ponent s’han registrat quinze accidents en els quals s’han vist implicats ciclistes. D’aquests, dos han estat mortals, quan l’any passat no hi va haver cap ciclista mort. Així consta en una resposta parlamentària de la conselleria d’Interior a Ciutadans.

Un veí d’Agramunt, un altre de Vilanova de Bellpuig i un jove de Seròs, tots atropellats

El primer accident mortal es va produir l’11 d’abril, quan un veí d’Agramunt de 54 anys va morir al ser atropellat per un camió a la carretera L-310, a Concabella. El segon sinistre mortal es va produir un mes després, en el qual va morir un veí de Vilanova de Bellpuig de 84 anys atropellat per una furgoneta a la C-233. Aquest any (encara que no entra en el balanç d’Interior, al ser posterior al 25 de juliol), va morir un ciclista de 28 anys a Seròs.

Setze ciclistes més van resultar ferits, quatre de gravetat, fins al mes de juliol passat. En tot l’any passat, hi va haver quaranta-sis accidents en els quals es van veure implicats ciclistes. Cap va ser mortal, però sí que tretze van patir ferides de gravetat i la resta, trenta-quatre, lleus. Segons la resposta d’Interior, fins al mes de juliol han mort sis ciclistes en accidents interurbans a tot Catalunya i uns altres 296 han patit ferides.

Pel que fa a les mesures, la conselleria recorda que el Servei Català de Trànsit dicta cada any instruccions als Mossos d’Esquadra i les policies locals amb una sèrie de referents per protegir els ciclistes, com ara mantenir les distàncies en els avançaments (amb la promoció de la distància d’1,5 metres entre ciclistes i la resta dels vehicles) i el control de les maniobres que puguin posar en perill els conductors de dos rodes. També s’han llançat campanyes perquè els ciclistes tinguin un ús més responsable de la bici, l’anomenada responsabilitat compartida, així com programes d’educació i formació a les escoles, amb més de 45.000 alumnes anuals en el conjunt de Catalunya.

tracking