SEGRE

Manifestació històrica a Lleida

Unes 45.000 persones surten al carrer contra la repressió , segons el Govern de la Generalitat

Massiva mobilització a Lleida contra la repressió policial.

Manifestació del 3 d'octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ha viscut una manifestació històrica amb 45.000 persones que han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a la repressió policial. Els manifestants han omplert des de les 18 hores la plaça Ricard Viñes, Balmes, rambla d’Aragó, avinguda de Catalunya i l'avinguda de Madrid. El lema de la capçalera de la mobilització ha estat 'Contra la repressió i per les llibertats'.

En arribar a l'alçada de la delegació de la Generalitat, els manifestants han cantat Els Segadors i han cridat: "Fem història, no fem mal".

Abans de la lectura del manifest final, aixequen una urna i es desfermen els aplaudiments.

Quan la capçalera de la manifestació ha arribat a l'escenari de la rambla Francesc Macià, una estudiant de la UdL ha llegit un manifest i s'ha cantat el cant d'Els Segadors.

Abans de donar per acabada la manifestació, dos bombers han pujat a l'escenari i han demanat a tothom que torni a casa amb civisme.

La manifestació a Lleida ciutat ha comptat amb la participació d'un grup de tractors. En aquest sentit, uns 5.000 tractors han sortit aquest dimarts a les carreteres, places i carrers d'arreu de Catalunya, segons dades d'Unió de Pagesos. A la demarcació de Lleida, el seguiment de l'aturada entre els agricultors ha estat del 95%, segons UP.

Les protestes, convocades contra la repressió policial viscuda durant les votacions del 1-O, s'han repetit en places de pobles i ciutats de tot Catalunya, amb desenes de milers de persones a Barcelona.

tracking