SEGRE

FAUNA ACTUACIONS

Lleida acumula tres avisos al dia als Mossos per abandó d'animals

Entre el gener i el juny d’aquest any s’han dut a terme un total de 563 actuacions en aquest tema a Lleida || Les protectores assumeixen la major part de les recollides

Imatge d’arxiu d’un grup de gossos en una protectora d’animals de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un grup de gossos en una protectora d’animals de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’abandó d’animals ha anat en augment en els últims anys i a Ponent es calcula que s’abandonen sis gossos al dia, el triple que fa una dècada. Entre les seues funcions, els Mossos d’Esquadra reben de mitjana al dia tres avisos per abandó d’animals en espais públic. En total, segons les dades obertes de la policia catalana, entre els mesos de gener i juny d’aquest any, el cos va dur a terme 563 actuacions a tota la província de Lleida.

El Col·legi de Veterinaris de Lleida va entregar l’any passat als Mossos de Ponent dos lectors de microxips d’animals de companyia per permetre agilitzar el treball dels agents a l’hora de localitzar els propietaris d’animals abandonats o perdut a la via pública. D’aquesta forma, els Mossos poden consultar a l’instant l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia, que conté les dades dels animals censats i les dels seus propietaris.

En el que va d’any, la Urbana a sancionat setze amos de gossos per la falta del xip obligatori

Tanmateix, tan sols un 24% de gossos i un 5% de gats trobats el 2015 portaven xip, la qual cosa representa un petit augment del 7% i un 4%, respectivament.

Les campanyes per conscienciar sobre la importància de dotar els animals de microxip, un pas obligatori en la tinença, ha tingut un efecte mínim en els últims deu anys, sobretot perquè les multes per aquest aspecte són escasses.

En el cas de Lleida ciutat, en el que va d’any, la Guàrdia Urbana ha imposat 16 denúncies a amos de gossos que no tenien el xip obligatori. En la majoria de casos també incomplien la normativa al no disposar del cens municipal, sense documentació per raça potencialment perillosa o portar-los sense lligar o en zones no autoritzades.

Tanmateix, són les protectores d’animals les que suporten la gran majoria de les recollides d’animals abandonats al carrer. Els ciutadans tendeixen a acudir-hi quan es troben un gos o un gat i són molts els casos en els quals directament els deixen l’animal a les portes. Les entitats recorden que els ciutadans han de trucar a l’ajuntament de la seua localitat perquè se’n facin càrrec davant de la situació de col·lapse en la qual es troben. El 2015, es van recollir més de 2.300 animals, majoritàriament gossos, abandonats a Lleida província.

tracking