SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Dos anys de presó a un lleidatà que va robar en un vehicle a Saragossa

Es tracta de la quarta condemna que li imposen per un delicte de robatori amb força

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Saragossa.

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Saragossa.PAMESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat a dos anys i dos mesos de presó un lleidatà de 55 anys pel robatori amb força a l’interior d’un vehicle a la capital d’Aragó, del qual va sostreure la carcassa de l’equip de música i una allargadora. Es dóna la circumstància que és la quarta vegada que l’home és condemnat per un delicte de robatori amb força en les coses. El tribunal ha ratificat la sentència del jutjat penal número 4 de Saragossa i ha desestimat el recurs presentat per l’acusat, que va al·legar que s’havia vulnerat la seua presumpció d’innocència.

Els fets van tenir lloc el 20 de març de l’any passat al carrer Santiago Guallar. El jutge va considerar provat que l’acusat “va forçar la finestreta posterior esquerra i el pany de la porta posterior de la furgoneta Volkswagen Transporter, apoderant-se d’una carcassa de l’equip de música i d’una allargadora”.

L’home va ser arrestat minuts més tard al mateix carrer després que un ciutadà alertés de la presència d’un individu “rondant entre els vehicles”. Els policies el van registrar i li van trobar els objectes sostrets així com “un tornavís, unes tenalles, un martell, una maça, una serra metàl·lica, unes tisores, dos claus planes i una llima”.

Tanmateix, l’acusat va negar durant el judici ser l’autor del robatori però el jutge no el va creure i, finalment, el va condemnar.

El seu advocat va recórrer la sentència davant de l’Audiència Provincial, que l’ha desestimat i ha ratificat la condemna al considerar que “la prova practicada és concloent quant a l’autoria de l’acusat i, malgrat que negui els fets, existeix un criteri de proximitat i temporalitat en el moment en què és detingut per la Policia i en la relació al vehicle de l’acusat, trobant-se en el seu poder els objectes que van ser sostrets”.

El tribunal també afegeix que les eines que li van trobar eren “aptes per poder obrir vehicles forçant portes, panys o finestres”. Per tot plegat, considera que no s’ha vulnerat la seua presumpció d’innocència. Tanmateix, no haurà de fer front als danys del vehicle, valorats en 221,89 euros, perquè el seu propietari no va reclamar.

tracking