SEGRE

RELIGIÓ MUSULMANS

El polèmic imam Houzi torna a Lleida

El polèmic Houzi recupera avui el càrrec a la comunitat del Palau de Vidre || Estava considerat un líder salafista

Abedlwahab Houzi.

Abedlwahab Houzi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat musulmana que resa habitualment al Palau de Vidre canviarà avui d’imam arran de la dimissió per “motius personals” de l’actual, Raichid Tisaid. El líder religiós tornarà a ser Abdelwahab Houzi, que havia estat rellevat l’abril del 2014 després de més de quinze anys al capdavant del col·lectiu de l’antiga mesquita del carrer Nord. Llavors, Houzi estava considerat com un dels príncipales líders del salafisme (corrent que interpreta de forma integrista i radical l’islam) a Catalunya. De fet, musulmans de Lleida van arribar a denunciar a començaments del 2011 l’existència d’una “brigada de la moral” que depenia en última instància d’ell. A nivell personal, la seua exdona, María de los Llanos López, el va denunciar el 2010 per poligàmia, però un jutjat va arxivar el cas. També va presentar una altra denúncia per maltractaments que va acabar retirant.

Abdellatif Láatabi, portaveu d’aquesta comunitat i de l’Associació de la Unió i Cooperació Islàmica de Lleida (Auci), va explicar ahir que el relleu es produirà en la pregària d’avui al migdia. “Des que vam saber que Tisaid volia deixar-ho vam avaluar possibles candidats. Houzi coneix la comunitat, els fidels el coneixen a ell i s’encarregarà de les litúrgies. No sabem si serà temporal o a llarg termini”, va indicar. Membres de la junta d’Auci es van reunir ahir amb el tinent d’alcalde Joan Gómez, a qui van comunicar aquest relleu. Gómez va dir confiar que no modificarà la bona relació amb l’actual junta, que busca un immoble de lloguer per ubicar la mesquita. La Paeria ja ha desestimat dos propostes per incomplir la normativa vigent. Des de fa quatre anys, l’Auci lloga el Palau de Vidre després que el consistori clausurés la mesquita del carrer del Nord per excés d’aforament. Aquest mes resa en una carpa a l’antiga hípica, a l’estar ocupat el Palau de Vidre per Municipàlia.

Van arxivar la denúncia per poligàmia presentada per l’exdona, que en va retirar una altra per mals tractes

D’altra banda, membres del col·lectiu musulmà van assenyalar que per ser imam al Marroc cal cursar estudis islàmics i tenir un certificat emès pel ministeri, mentre que a Espanya els elegeix la junta de cada mesquita.

tracking