SEGRE

PLE ECONOMIA

Aprovada la congelació de totes les taxes i una rebaixa de l'1% de l'IBI

PSC, Cs i PP voten a favor de les ordenances fiscals del 2018, el PDeCAT s’absté i ERC, Crida i Comú les rebutgen || La situació política catalana marca el debat

Els edils del PSC, Cs i PP van votar a favor de les ordenances fiscals del 2018.

Els edils del PSC, Cs i PP van votar a favor de les ordenances fiscals del 2018.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria va aprovar ahir la congelació de totes les taxes municipals per a 2018, excepte la rebaixa lineal de l’1% de l’IBI, amb els vots del govern del PSC, de Ciutadans i del PP. El PDeCAT es va abstenir i ERC, Crida i Comú van votar-hi en contra. Totes les esmenes van ser rebutjades i el debat de les ordenances fiscals va ser més polític que econòmic. La tinent d’alcalde, Montse Mínguez, va recordar que quatre grups “van plantar” la comissió d’Economia després d’haver reclamat paralitzar l’activitat municipal pel context polític de Catalunya, petició que va qualificar de “postureig mediàtic”. Per contra, PDeCAT, ERC, Crida i Comú la van defensar “per l’agressió de l’Estat a les institucions catalanes”.

ERC, Crida i Comú van reclamar més progressivitat en l’IBI per “gravar més els qui més tenen”. Carles Vega (ERC) va preguntar com augmentarà els ingressos la Paeria sense prendre aquesta mesura. Pau Juvillà (Crida) va veure unes ordenances “de dretes”, a l’estar avalada per Cs i PP, i Carlos González (Comú) també va advocar per apujar l’IBI als grans valors cadastrals no residencials. Per la seua part, Ángeles Ribes (Cs) va dir que “uns bloquegen les institucions i d’altres treballem” i Joan Vilella (PP) va destacar que amb el pacte per abaixar un 3% l’IBI entre 2017 i 2018 els lleidatans “s’estalviaran 1,5 milions”. Mínguez va detallar també que les ordenances preveuen una bonificació del 80% d’IBI de l’Horta per mitigar el cadastràs i augmentar fins als 3.000 euros el límit de deute tributari per autoritzar automàticament el fraccionament del pagament.

tracking