SEGRE

ESNOTICIA

Forné, cap de llista de Junts pel Sí per Lleida, prioritza la mediació a la DUI

Demana evitar “accions irreversibles”, mentre l’ANC preveu la independència demà

Forné, segon per l’esquerra, a l’acte central de Junts pel Sí a Lleida a la campanya electoral.

Forné, segon per l’esquerra, a l’acte central de Junts pel Sí a Lleida a la campanya electoral.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Maria Forné, diputat al Parlament i cap de llista de Junts pel Sí per Lleida a les eleccions de l’any 2015, defensa que ara és el moment d’apostar per la mediació abans de declarar la independència. Així ho expressa en un article remès ahir a SEGRE (vegeu la pàgina 8). En declaracions a aquest diari, Forné va assenyalar que “totes les accions irreversibles dificulten la mediació, ara és el moment de trobar interlocutors per part de tercers”. En aquesta línia va considerar que hi ha tres possibles escenaris: la DUI, la mediació o la convocatòria d’eleccions. “Jo prioritzo la mediació. Si finalment no hi ha l’opció de la mediació, llavors sí que caldrà fer la DUI”, va manifestar.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en canvi, va donar ahir per fet que la DUI serà immediata al publicar un vídeo en el qual els membres del secretariat nacional, amb el president de l’entitat, Jordi Sànchez, al capdavant, afirmen que demà es declararà la independència de Catalunya.Un missatge que van embastant diversos membres de la direcció diu que “l’1 d’octubre vam votar i vam guanyar el referèndum. El resultat va ser clar. Som un sol poble”. “Eldimarts 10 d’octubre, declarem la independència”, acaba Sànchez, i a continuació tots exclamen: “Hi serem.”

Empresaris traslladen la seua inquietud a Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera, es van reunir dissabte per tractar l’escenari posterior a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.A la trobada, a la qual també va assistir el director general del Cercle, Jordi Alberich, Brugera va transmetre a Puigdemont preocupació davant d’una eventual declaració unilateral d’independència (DUI), que van considerar “una bomba per a l’economia catalana” que desencadenaria una fuga massiva d’empreses, informa La Vanguardia.

A la reunió, celebrada a la delegació del Govern a Girona, l’entitat empresarial va advertir que el canvi de domicili social d’algunes empreses aquesta setmana, com CaixaBank, Banc Sabadell o Gas Natural, és un senyal que s’han cregut que hi haurà una declaració unilateral d’independència i va assegurar que els accionistes estan pressionant les companyies.Segons El Mundo, Puigdemont va reconèixer que el preocupa la situació “d’extrema gravetat” que s’està produint i va explicar que intenta guanyar temps abans de fer efectiva la independència.

tracking