SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONS

Un Aplequet en constant creixement

L’edició tardoral de l’Aplec reuneix als Camps Elisis més persones, 3.600, i més penyes, 68, que el 2016, la qual cosa obliga l’organització a ampliar la zona coberta || Més de mitja tona de caragols consumits

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida té tanta gana d’Aplec del Caragol que no pot aguantar un any sencer sense disfrutar d’aquesta festa. Per això cada vegada són més els que s’apunten a participar en l’Aplequet, l’edició tardoral de la festa lleidatana més popular, que no para de créixer. Ahir ja van ser 3.600 persones les que es van citar als Camps Elisis, un centenar més que en l’última edició, d’un total de 68 colles, dos més. “Estem molt contents i cada any va a més”, va explicar Ferran Perdrix, president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll). Per aquesta raó, l’organització es va veure obligada a augmentar la zona coberta instal·lant una carpa més gran i també va incrementar l’espai de les penyes perquè poguessin comptar amb més amplitud.

Però l’Aplequet no només creix en quantitat, també en qualitat. “Cada vegada les colles vénen amb més sofisticació a l’edició de tardor, amb sistemes d’electricitat i aigua i amb cuina més elaborada”, va apuntar Perdrix. Això sí, encara que els menús són variats, els caragols van tornar a ser els grans protagonistes, i se’n van consumir més de mitja tona. I al seu costat, l’altre ingredient estelar, la diversió, que no va faltar en cap dels metres quadrats del recinte. Tirada de bitlles, jocs infantils de construccions i curses de sacs van animar el matí per a aquells que no van haver d’encarregar-se de cuinar. No va faltar, per descomptat, la música, ja que una orquestra va amenitzar els presents tant abans com després del dinar. Tanmateix, i malgrat l’èxit, la possibilitat d’ampliar a dos dies l’Aplequet no és a sobre de la taula sobretot pel repte econòmic que suposaria.

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.ÒSCAR MIRÓN

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.

Els caragols van tornar a ser els protagonistes.ÒSCAR MIRÓN

tracking