SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat per enviar centenars de 'mails' amenaçadors a l'exparella

L’Audiència Provincial de Saragossa imposa una pena de sis mesos de presó a un lleidatà || No podrà comunicar-se amb la víctima durant gairebé dos anys

Imatge de l’Audiència Provincial de Saragossa.

Imatge de l’Audiència Provincial de Saragossa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat a sis mesos de presó un lleidatà de 55 anys acusat d’enviar centenars de correus electrònics amenaçadors a la seua exparella. El tribunal, que el condemna per un delicte d’amenaces i un delicte lleu continuat d’injúries, també li imposa durant un any i deu mesos una ordre de prohibició d’aproximació de 300 metres i comunicació per qualsevol mitjà així com una pena de 20 dies de localització permanent i que indemnitzi la víctima amb 500 euros pels danys morals que li ha causat.

L’home va ser condemnat pel jutjat penal 8 de la capital aragonesa, però va recórrer la sentència davant de l’Audiència Provincial de Saragossa al considerar que els missatges no tenien contingut amenaçador. El jutjat penal número 8 va considerar provat que l’acusat va enviar “entre el 22 d’octubre del 2015 i el 5 de maig del 2016, amb la intenció d’infondre por i privar de la tranquil·litat i assossec personals a qui va ser la seua parella, missatges de text amb expressions amenaçadores”. Concretament, i segons la sentència, li va proferir expressions com “a cada porc li ve el seu Sant Martí”, “en mi tens un enemic” o “no m’importa menjar-me sis mesos de presó”. Quant a les injúries, la va insultar constantment amb expressions com “filla de puta, fracassada, mala mare, merda de mare, llàstima de dona, tant de bo et moris i boja, entre moltes altres”.

També el condemnen per un delicte lleu d’injúries per la multitud d’insults que va proferir

La dona va denunciar l’home després de trobar 461 missatges que va descobrir el març del 2016 al correu electrònic i que li havien entrat com a correu brossa (spam).

El tribunal considera que “encara que l’acusat no realitzi una amenaça directa de causar un mal físic a la denunciant, sí que realitza amb les seues expressions una amenaça encoberta de clar estil intimidatori”. Quant a les vexacions, “els insults són clars i evidents”.

Més de la meitat de les amenaces es donen en l’àmbit familiar La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat un total de 465 diligències per amenaces i coaccions en les seues diverses modalitats, més de la meitat, concretament un 55 per cent, circumscrites en la violència en l’àmbit familiar (259). D’aquest últim àmbit, un total de 174 van ser per amenaces, 78 per coaccions i 3 per assetjament. D’altra banda, en els últims anys han augmentat els casos en els quals els denunciants poden acreditar les amenaces perquè les han rebut al mòbil via SMS o WhatsApp. També a través de les xarxes socials com Facebook. Els lletrats i la Fiscalia les aporten com a prova documental i, en la majoria de casos, són fonamentals perquè els acusats acabin sent condemnats perquè no només és la paraula del denunciant contra la de l’acusat.

tracking