SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Instal·lades 4 gàbies a Ciutat Jardí per capturar coloms

Els veïns aplaudeixen la mesura i esperen que redueixi la plaga d’aquestes aus || Estudien l’ús d’un pinso esterilitzant

Antoni Tahull posa pinso dins la gàbia per capturar coloms.

Antoni Tahull posa pinso dins la gàbia per capturar coloms.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre cases de Ciutat Jardí ubicades al costat de l’Arborètum ja compten amb gàbies a les terrasses per capturar coloms i frenar així l’excés d’aquestes aus, que afecta els veïns de la zona des de fa anys, ja que provoquen desperfectes en desaigües, canonades i teulades i els consegüents problemes de brutícia. La Paeria ha facilitat les gàbies als veïns, així com el pinso per atreure les aus.

La idea és col·locar més gàbies en altres punts de Ciutat Jardí per minvar la seua presència. De fet, l’ajuntament en va col·locar fa uns dies una altra a les casetes del camp de futbol, davant del parc de Bombers. “Esperem que el sistema sigui efectiu; encara és aviat per avaluar-ho, ja que les hem instal·lat aquest cap de setmana”, va explicar Antoni Tahull, president dels veïns de Ciutat Jardí. “Les instruccions que ens van donar és controlar que sempre hi hagi pinso i aigua a la gàbia i avisar-los quan hi hagi quatre o cinc coloms capturats. Vindran els operaris a recollir-los amb un sac.” Un altre veí també es va mostrar satisfet amb la mesura, encara que va apuntar que la plaga es compta per centenars, per la qual cosa es necessitaran moltes més gàbies per poder notar l’efecte dissuasiu. De fet, es busquen més veïns voluntaris per instal·lar-les a les teulades o terrasses. D’altra banda, tècnics municipals també estarien estudiant l’ús del pinso esterilitzant perquè els coloms no es reprodueixin. De fet, altres ciutats, com ara Barcelona, compten amb dispensadors de pinso anticonceptiu per reduir-ne el nombre.

L’entitat veïnal demana que més particulars s’ofereixin a col·locar gàbies a les terrasses

Fa setmanes, una comunitat de veïns del barri va registrar una denúncia a la Paeria i al departament de Salut per exigir mesures urgents per frenar la proliferació d’aquestes aus. La conselleria els va respondre que, al no tractar-se d’un problema de salut pública, era competència municipal.

tracking