SEGRE

SALUT TECNOLOGIA

Arriben els caixers sanitaris

El CAP Onze de Setembre estrena el primer a Lleida que permet als pacients demanar cita prèvia o imprimir el pla de medicació sense fer cues || Salut preveu estendre’ls a altres ambulatoris

Per fer tràmits, l’usuari s’ha d’identificar amb la targeta sanitària o a través del teclat.

Per fer tràmits, l’usuari s’ha d’identificar amb la targeta sanitària o a través del teclat.MAGDALENA ALTISSENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El CAP Onze de Setembre és el primer de la demarcació que disposa d’un caixer d’autoservei a través del qual els usuaris poden realitzar gestions relacionades amb la seua atenció sanitària sense la necessitat d’haver d’esperar al taulell o haver de sol·licitar una visita amb el metge o infermer. És una prova pilot i l’objectiu principal és agilitzar la tramitació d’aquests procediments. Obtenir un justificant de visita mèdica per a la feina; demanar cita prèvia per al metge de família, infermer, pediatre, odontòleg o treballador social; consultar les visites pendents, o imprimir una còpia del pla de medicació són algunes de les funcions que permet aquest caixer sanitari.

En funció de l’acceptació entre els pacients, la previsió de l’Institut Català de la Salut (ICS) és implantar aquests caixers en altres ambulatoris. El dispositiu funciona des d’aquest dimarts i el personal administratiu de l’Onze de Setembre orienta els usuaris sobre la manera d’utilitzar-lo, especialment la gent gran.

Els primers dies, personal administratiu del CAP ajuda els usuaris a utilitzar la nova eina

“Qualsevol novetat tecnològica requereix un temps d’adaptació, però la idea és testar-ne la usabilitat, estudiar possibles millores i instal·lar-los en altres CAP”, va explicar Núria Nadal, directora d’Atenció Primària de Lleida, encara que no va concretar cap calendari.

Progressivament, s’incorporaran altres funcionalitats a aquests caixers, com la informació dels professionals que treballen al centre, les enquestes de satisfacció o una guia de serveis dels CAP.

Aquesta iniciativa, de la mateixa manera que La Meva Salut o les consultes virtuals entre facultatius, són exemples sobre com les noves tecnologies faciliten els tràmits sanitaris a pacients i professionals.

També està en marxa la reforma de la segona planta d’hospitalització del centre, les obres de la qual estan previstes que finalitzin al desembre. Aquesta planta acollirà tretze habitacions, a banda de despatxos.

Les noves sales de parts de Clínica de Ponent, gairebé acabades

La reforma integral de les dos sales de parts de Clínica de Ponent encara la recta final i el nou espai entrarà en funcionament la setmana que ve. La principal novetat d’aquesta àrea maternoinfantil és la banyera de dilatació, que escurça els parts i redueix el dolor de les parteres. 

La Clínica de Ponent es troba en ple procés de modernització de les seues instal·lacions i d’ampliació de l’equip de professionals després que el grup sanitari Mi Tres Torres assumís la gestió del centre i anunciés una inversió de tres milions d’euros.

Per fer tràmits, l’usuari s’ha d’identificar amb la targeta sanitària o a través del teclat.

Per fer tràmits, l’usuari s’ha d’identificar amb la targeta sanitària o a través del teclat.MAGDALENA ALTISSENT

tracking