SEGRE

ESNOTICIA

Clínica de Ponent també trasllada la seu social a València

Vista exterior de la Clínica de Ponent.

Vista exterior de la Clínica de Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El degoteig d’empreses que opten per traslladar les seus socials fora de Catalunya segueix el seu particular curs com a conseqüència de la inestabilitat política. Ahir, la companyia d’assegurances Divina Pastora va anunciar que la seua filial a Lleida, Clínica de Ponent (l’antiga L’Aliança), tindrà ara la seu a València, de la mateixa manera que la seua altra filial a Catalunya, Nova Quintàlia. Des de l’hospital lleidatà, no obstant, van insistir que això no implicarà cap canvi en l’atenció assistencial (més informació a la pàgina 9). El consell d’administració de la companyia d’assegurances Axa també va prendre aquesta decisió sobre Axa Vida i Axa Pensions, que traslladarà a Madrid. La panificadora Bimbo (a Las Mercedes, a Madrid), la companyia de certificacions Applus+ (també de Barcelona a Madrid) i Idilia Foods − propietària de marques com ara Cola Cao, Nocilla i Okey − són d’altres que es van afegir ahir a la llista, al·legant motius de “seguretat jurídica”. Per contra, el magnat mexicà Carlos Slim, accionista majoritari de la constructora FCC, va negar que plantegi moure fora de Catalunya la seu d’aquesta empresa.

En els últims dies, una quarantena d’empreses catalanes ja han fet el pas de traslladar la seu social, entre les quals hi ha CaixaBank, Banc Sabadell, Abertis, Gas Natural, Colonial i Cellnex, sis de les grans empreses catalanes de l’Ibex-35. S’hi sumen Lleida.net, San Miguel, Agbar, MRW, Service Point, Catalana Occidente o Derbi Hotels.

La fuga d’empreses té diferents lectures per part dels les forces independentistes i les partidàries de la unitat d’Espanya. Els primers defensen que és una estratègia de la por i que no tindrà a penes efectes econòmics, mentre que els segons critiquen la mala imatge exterior projectada.

tracking