SEGRE

SERVEIS NORMATIVA

Nínxols de segona mà

La Paeria busca els titulars o beneficiaris de 4.523 i preveu adequar i tornar a posar a la venda tots els que no tinguin propietari || De moment, només 43 han estat reclamats per particulars

Vista de part del departament de Sant Miquel, on hi ha nínxols sense titular.

Vista de part del departament de Sant Miquel, on hi ha nínxols sense titular.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria recuperarà amb tota probabilitat la titularitat de més de quatre mil nínxols del cementiri municipal, que posteriorment adequarà i tornarà a posar a la venda una vegada traslladades les restes que contenen ara. I és que, quatre mesos després que l’ajuntament publiqués un anunci al tauler d’edictes i al BOP per actualitzar els beneficiaris i hereus del dret funerari de 4.523 nínxols, només ha rebut la documentació de 43 que acrediten ser-ne els titulars (3 nínxols del departament de Sant Josep; uns altres 3 de Sant Miquel i Santa Maria; 8 de Nostra Senyora de Montserrat; 2 de Sant Pere; 7 de Sant Lleïr; 9 de Sant Jaume, i 3 de Sant Crist). El termini per sol·licitar-ho finalitza el pròxim dia 7 de novembre, però la Paeria preveu prorrogar-lo a fi d’intentar localitzar tots els propietaris (hi ha títols que no s’han actualitzat en dècades) i que els interessats puguin presentar la documentació oportuna. Si no ho fan, i en compliment de l’ordenança municipal, la titularitat revertirà l’ajuntament.

El tinent d’alcalde de la Paeria Xavier Rodamilans va detallar que el consistori els adequarà per a la seua reutilització una vegada finalitzat el termini. Per fer-ho, es retiraran les restes de cada nínxol, que seran traslladades a un mausoleu, i s’adequaran perquè quedin disponibles per a nous sepelis. Depenent de l’estat de cada sepultura, es portaran a terme unes accions o unes altres, però sempre “amb el rigor i el respecte que mereix la memòria dels difunts”, va destacar.

L’ajuntament fa una crida a actualitzar la concessió dels nínxols a fi que els titulars tinguin la potestat de decidir si volen enterrar-hi algun familiar.

Al cementiri hi ha més de vint mil nínxols repartits en disset departaments, per la qual cosa, si el consistori recupera la titularitat de la majoria d’aquests més de quatre mil nínxols, garanteix que tindrà capacitat per a molts anys.

Atesa la proximitat de la festivitat de Tots Sants, la Paeria confia que més famílies presentin la documentació per poder actualitzar la titularitat dels nínxols. Les acreditacions poden presentar-se a l’OMAC (edifici Pal·las) i a l’àrea de Salut Pública, situada a la rambla Ferran, 13.

En un altre ordre de coses, la Paeria finalment demolirà només les caixes dels nínxols de quatre ales del departament de Santa Cecília, mentre que en protegirà la façana porticada, els arcs i una part dels murs.

Recta final de les obres de quaranta-vuit nous sepulcres La construcció de 48 nínxols nous al departament de Nostra Senyora de Montserrat es troba a la recta final. Les obres van ser adjudicades a Construccions i Promocions Roc Oliva, SL per 42.124 euros. En aquesta mateixa àrea, estan en fase de construcció 84 nínxols més. Durant el 2016, la Paeria en va construir un total de 386 a les àrees de Sant Crist, Verge Blanca i Ecumènic.

tracking