SEGRE

CIÈNCIA ALIMENTACIÓ

Ultimen la producció i venda de la fibra de ceba de la UdL que redueix el colesterol

La firma Biomeb, ubicada a Gardeny, al costat d’Indulleida, com a ingredient per elaborar des de salsitxes fins a pa o complements alimentaris || Té certificació per als EUA i un contracte a Taiwan

L’equip de l’empresa Biomeb, ubicada al parc científic i tecnològic de Gardeny.

L’equip de l’empresa Biomeb, ubicada al parc científic i tecnològic de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’spin-off de la Universitat de Lleida Dietary Molecular Diagnostic, de nom comercial Biomeb, ultima accions per fabricar i vendre la fibra de ceba que redueix el colesterol patentada per la UdL. Després de la investigació i les proves amb animals i humans, que van constatar-ne les propietats beneficioses, la patent és propietat de la UdL i Biomeb va firmar un contracte de cessió de la llicència per explotar comercialment la fibra.

Biomeb, amb la col·laboració d’Indulleida, ja ha iniciat la fase d’“escalat industrial”, que consisteix a estudiar com es pot produir la fibra en grans quantitats i al menor cost.

La seua idea és vendre-la a altres empreses com a ingredient per a l’elaboració d’aliments, és a dir, no en forma de galetes, com les que es van elaborar per a les proves de la fibra amb humans, sinó en pols, perquè les empreses, als seus laboratoris d’R+D, elaborin productes, com podrien ser salsitxes, hamburgueses i pa, o bé complements alimentaris en forma de pastilles o barretes.

El director executiu de Biomeb, Elias Daura, va indicar que estan contactant amb clients potencials i buscant aliances amb altres empreses distribuïdores d’ingredients per vendre la fibra de ceba més enllà de Catalunya i Espanya.

En aquest sentit, va destacar que han obtingut el reconeixement com a New Dietery Ingredient per part de l’FDA, la màxima autoritat competent als Estats Units per autoritzar la introducció de nous aliments al país.

Paral·lelament, estan parlant amb distribuïdores d’Europa i, a més, ja han firmat un contracte amb una de Taiwan. Biomeb va aconseguir una ajuda de 50.000 euros de la UE, en el marc de la convocatòria Instrument Pime del programa Horitzó 2020. Fibracep és una formulació bioactiva en pols obtinguda a base de fibres derivades de subproductes de la ceba que redueix el colesterol total i augmenta el bo. És fruit de la investigació del grup Nutren-Nutrigenómics, dirigit per José Serrano. També redueix el guany de pes en dietes hipercalòriques i incrementa la capacitat antioxidant de la sang.

L’equip de l’empresa Biomeb, ubicada al parc científic i tecnològic de Gardeny.

L’equip de l’empresa Biomeb, ubicada al parc científic i tecnològic de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

tracking