SEGRE

URBANISME BARRI ANTIC

La Paeria compra una casa al Call per crear una àrea d’innovació social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha adquirit la propietat d’un edifici situat a la plaça Seminari numero 3, dins de la zona del Call, per enderrocar-lo i crear més endavant una àrea d’innovació social i urbana, a prop del carrer Companyia. L’immoble, fins ara propietat d’uns particulars, serà enderrocat en les properes setmanes i fins a la creació d’aquest espai formarà part de la zona enjardinada del barri jueu.

El tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, va dir sentir-se “molt satisfet” amb l’adquisició de la Paeria d’aquest solar, per recalcar-ne també la importància des del punt de vista de l’accessibilitat i la interconnexió al Centre Històric, en el qual el Call exercirà com a distribuïdor urbà en aquesta zona.

Amb les futures reformes previstes per a l’antic barri jueu de Lleida, es podrà entrar al Barri Antic des de sis punts diferents: els carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa i Major (a través de la Costa del Jan) i des de la zona de l’antic seminari.

D’altra banda, Fèlix Larrosa va dir que les obres de recuperació del Call ja es troben a la recta final. Aquest antic barri jueu té una superfície de 5.000 metres quadrats i l’actuació vol revaloritzar el patrimoni històric de la ciutat.

tracking