SEGRE

Lleida perd supermercats i el seu personal cau un 16%

Els establiments han passat de 323 a 311 entre 2014 i 2016 || Evolució contrària a la de Catalunya, on augmenta plantilla.

Molta de la fruita ecològica a la venda al nou supermercat és de Lleida.

Molta de la fruita ecològica a la venda al nou supermercat és de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida ha perdut dotze supermercats i autoserveis en els últims dos anys, al passar de 323 a 311 (un 3,71% menys), mentre que el volum de treballadors d’aquestes superfícies han experimentat un descens molt més accentuat, del 16,22%. I és que el desembre del 2014 els 323 supermercats lleidatans tenien 3.434 empleats i el desembre de l’any passat hi havia 311 establiments comercials i la seua plantilla era de només 2.877 treballadors. Així ho reflecteix l’anuari de la distribució comercial elaborat per la Generalitat presentat ahir. L’informe remarca que el nombre de llocs de treball a Ponent va experimentar un descens tan important perquè entre el 2012 i el 2014 havia registrat un notable increment.

En el cas de Lleida ciutat, per exemple, en aquest període ha passat dels 112 supermercats que sumaven 55.464 metres quadrats de venda als 106 amb 53.122 metres. Entre aquests, destaquen que Carrefour va passar d’un únic establiment a cinc i que Plusfresc (Supermercats Pujol), amb vint botigues, es manté com el segon grup empresarial amb més presència a Lleida, al darrere de Dia (30).

CATALUNYA

Catalunya En el conjunt de Catalunya, el sector de la gran distribució comercial ha experimentat un considerable augment en els dos últims anys quant a facturació, ocupació i oferta. Segons la informació facilitada pels cinquanta primers operadors de la distribució comercial, les vendes van pujar un 9,12%, assolint la facturació els 10,3 milions d’euros; l’ocupació va pujar un 5,73%; i el nombre d’establiments va passar dels 4.486 el 2014 als 4.588 a finals de l’any passat. L’anuari també destaca que la venda de les marques pròpies guanyen prestigi entre els consumidors. Aquests productes ja representen el 30,4 per cent dels articles oferts pels operadors.

LES CLAUS

  • En xifres. La província de Lleida perd sis establiments comercials i fins a 557 empleats en els últims dos anys. En canvi, en el conjunt de Catalunya, l’ocupació, els establiments i la facturació pugen. 
  • Marca pròpia i tendències. L’anuari destaca que la marca pròpia ja representa el 30% dels productes oferts pels operadors i assenyala que els consumidors aposten pels productes ecològics, km 0 i artesanals.
tracking