SEGRE

Vandalisme i okupes en un immoble del departament d'Agricultura a Pardinyes

Vista d'una de les estances, plena de runa i restes de mobles.

Vandalisme i okupes en un immoble del departament d'Agricultura a PardinyesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un immoble propietat de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ubicat al carrer Oriol Martorell número 2, al complex de les antigues sitges del Senpa a Pardinyes, ha estat objecte d’actes vandàlics i presenta signes evidents que ha estat okupat i desvalisat. L’interior és ple d’escombraries i runa, les portes i finestres estan trencades i hi ha pintades a les parets. A més, alguns accessos al recinte, on també hi ha altres immobles, estan permanentment oberts, per la qual cosa qualsevol persona pot accedir a l’immoble des de Xavier Puig Andreu o des del mateix carrer Oriol Martorell, ja que part de la tanca està trencada. Veïns de la zona van explicar a aquest diari que han vist diverses vegades persones a dins.

Requeriment de la Paeria

Després d’una inspecció al recinte, la Paeria va emetre un requeriment a la conselleria que li ordenava netejar l’interior de l’immoble i tancar totes les obertures per impedir l’accés de persones alienes a la propietat, al considerar que les condicions de seguretat i salubritat es troben alterades. Així, una resolució del 7 de setembre passat fixava el termini d’una setmana per adoptar les esmentades mesures i establia deu dies perquè els interessats poguessin formular al·legacions en aquest sentit. Fonts d’Agricultura van confirmar que l’havien rebut però que mantenien converses amb el consistori. Així, van apuntar que tenien el compromís verbal que la Paeria anul·laria l’efecte de l’ordre d’execució, encara que aquesta es va limitar a apuntar que “hi estem treballant”. A més d’aquest immoble desvalisat, al recinte hi ha uns altres dos edificis que funcionen com a magatzems o centres de treball de diferents entitats. És el cas de l’oficina del Segrià dels Agents Rurals i dependències de la fundació Ilersis (Shalom). De fet, els feiners hi ha una vintena de cotxes aparcats dins del recinte. Als voltants dels edificis també hi ha material de jardineria i mobiliari urbà com palets o fanals.

Nius de cigonyes

Aquest recinte també acull un elevat nombre de nius de cigonyes i es compten per centenars. De fet, es tracta d’un dels edificis de tot el sud d’Europa on hi ha més parelles d’aquestes aus. No obstant, el president de l’entitat veïnal de Pardinyes, Rafa Fernández, va apuntar ahir que no causen molèsties als veïns de la zona.

tracking