SEGRE

URBANISME CENTRE HISTÒRIC

La Paeria comprarà un solar davant del Parador perquè tingui accés al barri jueu

Situat al costat de l’església dels Dolors, servirà d’entrada al recinte històric || Les obres de rehabilitació del Call entren ja en la recta final i està previst que pugui obrir al públic a finals de mes

Imatge del solar que la Paeria adquirirà per fer una entrada al barri jueu, del qual s’aprecia una passarel·la al fons.

Imatge del solar que la Paeria adquirirà per fer una entrada al barri jueu, del qual s’aprecia una passarel·la al fons.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament comprarà el solar situat davant del Parador del Roser per convertir-lo en una porta d’accés al barri jueu. El terreny es troba al carrer Cavallers i al costat de l’església dels Dolors. L’alcalde, Àngel Ros, va dir que s’estan concretant els punts de la compra i esperen arribar a un acord aviat. “Estem ultimant els detalls amb la congregació dels Dolors i la idea que tenim amb aquest terreny seria fer una entrada perfecta, un vial digne d’accés a tota la zona del barri jueu, que s’espera que s’obri al públic a partir de finals de mes”, va dir Ros. De moment es desconeix el preu de la transacció, però l’ajuntament espera poder materialitzar ben aviat l’adquisició del solar per habilitar l’accés tan aviat com sigui possible.

Les obres de restauració del barri jueu, també conegut com “la cuirassa”, es troben ja a la recta final i la Paeria espera que per a les acaballes d’aquest mes tot el recinte ja pugui ser visitable.

Dimecres passat l’ajuntament va adquirir un edifici a la plaça Seminari per enderrocar-lo i convertir-lo en una àrea d’innovació social i urbana, encara que fins a la construcció del nou immoble formarà part de la zona enjardinada del barri.

Amb l’adquisició d’aquest nou solar davant del Parador i la seua conversió com a punt d’accés, el barri jueu comptarà amb set entrades. Les dels carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa, Major, la zona de l’antic seminari i aquesta del carrer Cavallers.

A començaments d’octubre es va començar a col·locar el paviment de les passarel·les que serviran com a passeig per als vianants i de mirador de les restes arqueològiques del Call. Totes aquestes mesures formen part de l’última fase per rehabilitar i fer visitables els vestigis de l’antic barri jueu medieval dins del projecte per dinamitzar el Barri Antic. El pressupost aproximat ronda el milió d’euros i ha comptat amb una subvenció del Govern de la Generalitat. Els arqueòlegs van trobar restes de murs i carrers del Call, així com una casa que pertanyia a jueus que va ser cremada pels cristians l’any 1391 i en la qual es van trobar restes úniques a la Península.

tracking