SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Millora de la protecció contra incendis a l’hospital Arnau

El centre licita per 167.000 euros la primera fase d’obres || S’hi reformaran els ascensors i la sectorització del soterrani

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arnau de Vilanova abordarà, per fases, les obres de millora de les proteccions contra incendis del centre a fi d’aplicar les correccions i necessitats detectades en un informe sobre prevenció d’incendis. La primera fase de millores, que ha sortit a licitació per 167.000 euros, inclou l’adequació de les sales tècniques i els vestidors masculí i femení de la planta subterrània. A més, hi haurà una altra actuació paral·lela que consistirà en la reforma dels ascensors d’ús intern i públics. Les altres fases s’aniran executant en la mesura que la disponibilitat pressupostària ho permeti i sense interferir en el desenvolupament de l’activitat sanitària diària de l’hospital.

Segons l’enginyer responsable de l’Arnau, Josep Marín, tots aquests canvis “entren dins del pla director contra incendis que determini com estem ara i com volem estar l’any 2020”.

Marín destaca que, malgrat que les instal·lacions de prevenció contra incendis estan en un bon estat i no són antiquades, sí que han d’anar actualitzant-les i adaptant-les a la normativa actual.

Les principals reformes que es porten a terme a la primera fase del soterrani consisteixen en la sectorització de les habitacions de la planta per evitar que, en cas d’incendi, el foc es propagui d’una sala a l’altra. També es canviaran les portes tallafoc, els passos d’instal·lacions i se segellaran els falsos sostres.

“A part d’aquests canvis, es reformaran els ascensors per millorar-ne la seguretat”, va dir Marín.

En el cas dels elevadors per al personal de l’Arnau, es reforçaran les portes i els detectors de fum i tindrà un cost d’uns 30.000 euros. Els ascensors públics es milloraran per qüestions de seguretat i per facilitar l’evacuació de la gent en cas d’un incendi, amb un cost de 35.000 euros.

tracking