SEGRE

EDUCACIÓ AJUTS

El consell del Segrià concedeix 3.175 beques de menjador, 497 del 100%

Té pendents de resolució 456 sol·licituds i n’ha denegat 487 més

Imatge de l’últim dia per presentar sol·licituds de beques de menjador al consell del Segrià.

Imatge de l’últim dia per presentar sol·licituds de beques de menjador al consell del Segrià.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal del Segrià ha rebut 4.118 sol·licituds de beques de menjador per a aquest curs, de les quals de moment n’ha concedit 3.175, xifra que suposa el 77% del total de peticions. La majoria, 2.678, són ajuts del 50% del cost del menú escolar (val 6,20 euros al dia) i 497 són del 100%, una xifra que significa que només un quinze per cent de les beques atorgades financen la totalitat del menjador.

El curs passat, Ensenyament va assenyalar que es van concedir 5.037 ajuts de menjador a les comarques de Lleida (no només al Segrià), de les quals 586, un 11%, van ser del cent per cent.

Actualment, 456 sol·licituds més es troben pendents de resolució a l’haver-se presentat recentment, va indicar la gerència del consell. El termini oficial va acabar el mes de maig passat, però l’organisme continua acceptant sol·licituds al llarg del curs si compleixen els requisits fixats.

Així mateix, el consell ha denegat 352 peticions al superar el llindar de la renda familiar fixat en els requisits, 57 al depassar el límit de capital mobiliari, 7 al superar el capital de negoci i 7 més pel de patrimoni. A més, en 45 casos, s’ha rebutjat la sol·licitud al no constar en la convocatòria, no haver-hi servei de menjador o ser alumnes d’escola bressol, no d’escolarització obligatòria. Hi ha hagut també quatre renúncies de beques i quinze peticions s’han denegat per baixa de l’alumne del centre o bé per trasllat de la sol·licitud a un altre consell comarcal.

Fa dos cursos, la Generalitat va modificar els llindars d’ingressos per accedir a aquestes beques a fi de reduir el nombre de famílies que en quedaven excloses, malgrat estar en situació de pobresa o propera.

tracking