SEGRE

ECONOMIA TRANSPORT

La Paeria cobrarà a cada taxista per la seua parada per evitar la morositat

Imatge d’arxiu de la parada de taxis de l’avinguda Blondel.

Imatge d’arxiu de la parada de taxis de l’avinguda Blondel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida cedirà a la demanda del sector dels taxistes i a partir de l’any que ve preveu cobrar a cada taxista la taxa de la seua parada, que ascendeix a uns 110 euros anuals. Així ho va indicar la tinent d’alcalde Montse Mínguez, que va detallar que podria aplicar-se el 2018 en el marc de la negociació de les noves ordenances fiscals. La previsió és passar el rebut simultàniament al de l’impost de circulació.

Fins ara, la Paeria cobrava un únic rebut a l’associació provincial del taxi per les noranta-nou llicències de taxistes que hi ha a la ciutat. L’entitat fa més d’un any que reivindicava individualitzar la taxa per evitar haver d’assumir els impagaments dels taxistes morosos. “Actualment no té lògica que ens girin un únic rebut a l’entitat perquè hi ha quatre associacions de taxis a Lleida. A més, alguns conductors no paguen, per la qual cosa hem d’afrontar-ho nosaltres i suposa un greuge a la viabilitat i els comptes de l’associació”, argumenta Joan Jordan, el seu president.

A més de l’associació provincial, a la ciutat operen actualment Loteutaxi, TeleradioTaxi i la cooperativa Ilerda, que uneix els que van per lliure i els integrats a TeleradioTaxi.

D’altra banda, representants del sector volen reunir-se amb la Paeria per intentar pactar un augment de tarifes de cara al 2018.

tracking