SEGRE

HABITATGE PRIMER SEMESTRE 2017

Pugen els pisos venuts a Lleida però cauen els visats

Gairebé dos mil transaccions firmades, un 2,9% més que fa un any || Els projectes de nova construcció baixen un 22,4%

Pisos de nova construcció en venda a la Zona Alta.

Pisos de nova construcció en venda a la Zona Alta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La venda d’habitatges va experimentar un lleuger augment durant els sis primers mesos del 2017 a la província de Lleida, amb 1.928 operacions registrades, un 2,9% més que el mateix període de l’any passat, segons un informe del BBVA publicat ahir amb dades del ministeri de Foment. En canvi, els visats expedits per a habitatges de nova construcció del gener al juliol van patir un descens molt notable (del 22,4%) a Ponent.

I és que durant els set primers mesos de l’any se’n van firmar tan sols 121, una evolució completament oposada a la del conjunt de Catalunya, en el qual es va expedir un 49,1% més de visats que fa un any (7.099 en total, més de sis mil cinc-cents a la província de Barcelona). A Tarragona es va firmar 160 permisos i a Girona, 562.

A Lleida ciutat, per exemple, en els darrers deu anys s’han impulsat només cinc promocions d’habitatge nou, segons es desprèn de les dades del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària.

L’informe també reflecteix que el preu de l’habitatge es va situar en els 1.008,2 euros per metre quadrat a Ponent, el més baix de les demarcacions catalanes (Barcelona, 2.128 euros/m²; Girona, 1.493; i Tarragona, 1.241). Així mateix, un de cada deu habitatges venuts a Lleida (un 11,8%) van ser adquirits per estrangers, encara que no en detalla les nacionalitats.

D’altra banda, Lleida va ser al tercer trimestre del 2017 la segona capital de província espanyola on és més rendible llogar un pis, només al darrere de Las Palmas de Gran Canaria, segons idealista.com.

tracking