SEGRE

SALUT TRIBUNALS

Condemna per no conservar bé cèl·lules de cordó umbilical

L’Audiència ratifica la multa a una ginecòloga, una llevadora i una clínica || La parella lleidatana serà indemnitzada amb 11.540 €

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció segona de l’Audiència de Lleida ha condemnat una clínica, una llevadora i una ginecòloga per mala praxi a l’hora de conservar les cèl·lules mares extretes del cordó umbilical d’un nounat. Amb aquesta sentència, l’Audiència en ratifica una altra del Jutjat de Primera Instància número 5 de Lleida i que ja va publicar SEGRE el mes de novembre passat.

Segons l’Audiència, queda acreditat que els tres actors van actuar malament a l’hora de preservar la mostra i condemnen a pagar, de forma conjunta i solidària, una indemnització d’11.540 euros a la parella afectada, representada per l’advocat Rubén Rodríguez Rodríguez. La mostra va resultar inviable al detectar que dins del kit de conservació s’havia introduït una bossa del gel verd aliena i en lloc del condensador de fred, que evita que la mostra es congeli.

La mostra podria haver estat utilitzada per tractar malalties del nen i dels seus germans

Els tres condemnats van presentar un recurs davant de la sentència de Primera Instància que l’Audiència tomba. I ho fa, en el cas de la ginecòloga, a l’entendre que aquesta tenia l’obligació de supervisar la preparació i el tancament del kit que contenia la mostra de cèl·lules mare. La doctora assenyalava que el contracte firmat amb els pares l’exonerava de responsabilitat, però l’Audiència recorda que aquest tipus de clàusules van en contra dels drets dels consumidors. Així mateix, el tribunal també assenyala la responsabilitat de la llevadora en la supervisió. En el cas de la clínica, el centre al·legava que la indemnització era exagerada al no apreciar que moltes de les mostres acaben sent inviables. Sobre aquest punt, l’Audiència assenyala que a la informació facilitada per la clínica, tant al contracte com als fullets distribuïts a la seua consulta, no s’informa d’aquest extrem. També assenyala que les cèl·lules mare podrien haver servit per tractar malalties del nounat durant 25 anys, així com patologies dels seus germans. Per tot plegat, condemna a pagar a la parella afectada 11.540 euros, xifra que resulta per multiplicar per 25 els 490 euros que van pagar pel servei.

tracking