SEGRE

BARRIS MARGINACIÓ

Creix el campament de barraques als afores de la Bordeta, vora l'Ll-11

Els veïns reclamen que sigui desmantellat

Imatge d'aquest dilluns de les barrq

Creix el campament de barraques als afores de la Bordeta, vora l'Ll-11Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una finca a prop del vial Víctor Torres, entre l’Ll-11 i Palauet i just al darrere de les instal·lacions del Sícoris Club, acull des de fa almenys tres anys un campament de barraques construïdes amb tota mena de materials. Primer, el formaven només un parell de cabanes, però el campament ha anat creixent i en l’actualitat ja presenta una imatge similar a la de l’altre assentament de la ciutat, situat en uns terrenys entre el canal de Seròs i l’avinguda Tarradellas, molt a prop de l’antic hotel Ilerda.

La presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va afirmar que ja ha comunicat a la Paeria aquesta situació i ha sol·licitat que el campament sigui desmantellat.

Situat al costat del vial Víctor Torres, va ‘nàixer’ fa almenys tres anys amb només un parell de cabanes

Apunta, en aquest sentit, que hi viuen persones d’ètnia gitana, com al de Cappont, i considera que, si no s’actua aviat, al de la Bordeta es repetirà aquesta mateixa situació. I és que l’assentament de darrere de l’antic Ilerda fa més d’una dècada que està actiu, a pesar dels reiterats intents municipals de reallotjar les famílies en pisos a la ciutat. Precisament, tal com va publicar aquest diari, la Paeria té la intenció de contractar un mediador gitano que tindrà com a funció principal l’acompanyament de la intervenció per part dels serveis socials municipals amb les famílies del campament de Cappont orientada a promoure’n la integració i l’abandó de la vida en barraques.

L’objectiu del consistori és posar en marxa aquesta tardor, amb la col·laboració de la Generalitat, el programa per promoure el reallotjament en habitatges.

D’altra banda, la presidenta dels veïns de la Bordeta va assegurar que continua la problemàtica que generen al barri les okupacions incíviques.

tracking