SEGRE

ESNOTICIA

Denuncien “intimidació” per part de les forces policials

La Taula per la Democràcia de Lleida, que agrupa 37 col·lectius

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Taula per la Democràcia de Lleida agrupa 37 organitzacions i col·lectius socials, culturals, sindicals i polítics que tenen per objectiu “donar una resposta unitària i pacífica en defensa de les institucions i els drets fonamentals”.

Ahir es va presentar públicament a la plaça Sant Joan de Lleida i els portaveus van denunciar la “intimidació” i l’“assetjament” que suposa la presència “de les forces policials vingudes de fora de Catalunya”, especialment al costat de centres educatius. Afirmen que han iniciat converses amb representants de les comunitats educatives afectades per tirar endavant accions conjuntes per denunciar situacions de tensió com la viscuda divendres davant del col·legi Lestonnac. De fet, asseguren que s’han produït “incidents diversos”. També reclamen la llibertat “immediata” de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Xavier Quiquillà, de la Plataforma d’Entitats Culturals, vol aglutinar “la màxima representativitat del conjunt de la societat lleidatana”. La presidenta d’Òmnium Cultural, Montserrat Torres, va dir, per la seua banda, que “l’amenaça del 155 va lligada a la responsabilitat de qui el vol aplicar, no de Puigdemont”.

Representants de les 37 organitzacions i col·lectius que formen part de la Taula per la Democràcia a Lleida.

Denuncien “intimidació” per part de les forces policialsÒscar Mirón

tracking