SEGRE

ESNOTICIA

Plens contra el 155 a què se sumen quatre alcaldes del PSC

Guerra de mocions a la Paeria de Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els principals ajuntaments de Lleida han convocat plens extraordinaris per aprovar mocions contra l’aplicació de l’article 155 i la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Responen a la crida de l’ACM i l’AMI (aquesta última reuneix el 82% dels ajuntaments lleidatans). Les Borges va celebrar el ple ahir i va aprovar per unanimitat la moció i avui el seguiran els de la Seu i el consell de l’Urgell, entre d’altres. Ajuntaments governats pel PSC també s’hi han sumat i debatran la moció, com a la Torre de Capdella i Torres de Segre i Arbeca (CP, marca blanca del PSC), i Les (Unitat d’Aran, federat dels socialistes catalans). Per la seua part, l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano (UA), va explicar que no tenen previst convocar-lo, encara que el cap de l’oposició, Àlex Moga, va avançar que presentaran demà una sol·licitud per a la celebració d’un ple en el qual es debatrà una moció que inclourà també la “defensa de les institucions araneses”.

D’altra banda, unes cent cinquanta persones van assistir ahir a la constitució del Comitè de Defensa de la República a Tàrrega.

A la Paeria de Lleida, els grups del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú presentaran dos mocions conjuntes en el ple de divendres contra l’aplicació de l’article 155 i per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats per sedició. Insten l’alcalde, Àngel Ros, a “posar-se al costat de la ciutat, el Govern i el Parlament”.

Per la seua part, el PSC presentarà una altra moció que considera que l’ingrés a la presó dels Jordis “agreuja encara més el conflicte”, demana al Govern “que abandoni la via unilateral”, insta el president a convocar eleccions i una reforma constitucional per a un millor encaix de Catalunya.

La constitució del Comitè de Defensa de la República a Tàrrega.

Plens contra el 155 a què se sumen quatre alcaldes del PSCSEGRE TÀRREGA

tracking