SEGRE

LLEIDA

El gran basar dels ajuntaments

Els expositors ofereixen tota mena de serveis i prestacions per als pobles i ciutats || Hi ha aspiradores gegants, guals adaptables, drons o sensors acústics i d’aparcament

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aspiradors, drons, sensors, vehicles futuristes, pilones extensibles, guals adaptables, detectors d’escombraries... Municipàlia és com un parc d’atraccions per als responsables d’urbanisme i de gestió municipal: un gran basar d’oportunitats i prestacions on tot està per vendre i tot és possible.

Només dos barreres podia trobar un comprador interessat: el preu i l’idioma. La nombrosa presència internacional fa que alguns compradors i venedors hagin d’utilitzar un traductor, gesticular o tirar d’un anglès improvisat per conèixer les prestacions o serveis d’alguns ginys que es poden veure pel recinte de la fira.

Un inventor francès mostra als firaires com funciona la seua màquina, una mànega succionadora gegant, tirant escombraries a terra i recollint-les ell mateix amb la seua creació. “La vaig dissenyar fa vint anys i ja la utilitzen ciutats d’Espanya, Alemanya, França o Anglaterra. Venim aquí a ampliar clientela i a donar-nos a conèixer més.” Un altre expositor, un català, ensenya com funciona un innovador disseny de guals. “Si passes a una velocitat normal o permesa, el líquid de l’interior del gual es reblaneix i pots passar-hi com si res, però, si superes la velocitat marcada, s’endureix i actua com un pas elevat”, un enginy totalment ecològic i que no gasta cap combustible.

Una empresa alacantina exposa el seu últim model de contenidor d’escombraries: un recipient que calcula la quantitat de restes que s’hi dipositen, “per saber en quines zones hi ha més acumulació de residus”. I en plena era d’internet, les noves tecnologies i les smart cities, no podien faltar els drons i els sensors intel·ligents. Drons per fumigar i patrullar i detectors d’aparcament i contaminació acústica de carreteres, locals i pobles sencers.

Tot plegat, en un mar de casetes, empreses, patrocinadors i idiomes, aquest any més variat i heterogeni que mai, que ofereix Municipàlia. Un lloc de trobada de pobles d’arreu del globus, una espècie de Nacions Unides del municipalisme que es reuneixen amb un únic objectiu: millorar els serveis i prestacions de les ciutats del segle XXI.

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.ÒSCAR MIRÓN

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.

Una màquina aspiradora d’escombraries, en plena demostració.ÒSCAR MIRÓN

tracking