SEGRE

LLEIDA

Municipàlia genera un volum de negoci de prop de vuit milions d'euros a la ciutat

Ros destaca l’impacte econòmic sobre Lleida i la internacionalització de la fira || Reñé demana més finançament per als ajuntaments, als quals la Diputació aportarà vint milions en inversions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dinovena edició de la fira internacional Municipàlia va obrir ahir les portes i generarà un impacte de vuit milions d’euros a la ciutat. Així ho va anunciar l’alcalde i president de Fira de Lleida, Àngel Ros, a l’acte d’inauguració d’aquesta fira i Innocamping, presidit pel secretari general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono.

Ros va destacar que aquest certamen “és un dels millors aparadors, a escala europea, dels equipaments i serveis més innovadors dedicats als municipis”, alhora que destacava les xifres rècord d’aquesta edició, amb 334 expositors, una superfície de més de 23.000 metres quadrats i la presència de participants de més de quinze països. Aquesta última dada, la de la presència estrangera a Municipàlia, va ser un altre dels punts que va destacar l’alcalde, del qual va ressaltar que “cada vegada es reforça més el perfil internacional de la fira”, alhora que relacionava la celebració de la tercera edició d’Innocamping amb el projecte de recuperació de les Basses d’Alpicat.

Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Reñé, va definir Municipàlia com “un espai de trobada, innovació i servei, un aparador on compartir idees, projectes i opinions”, alhora que destacava que el saló “ha superat el seu llindar”. Reñé també va anunciar que el Pla de Reforç Municipal de la institució generarà un impacte de quaranta milions d’euros al territori i l’entitat provincial subvencionarà amb vint milions els projectes presentats al pla d’inversions dels municipis lleidatans.

Al seu torn, també va demanar un finançament més adequat per als municipis, ja que “són els organismes que més serveis ofereixen als ciutadans”.

L’encarregat d’inaugurar el certamen, Octavi Bono, va recalcar la importància del sector del càmping i “el binomi que aquest pot fer amb el món municipal”, alhora que destacava el valor del servei públic que exerceixen els ajuntaments i l’oportunitat que dóna Municipàlia com a lloc de trobada i d’idees. Bono va acabar la intervenció destacant la nombrosa presència estrangera a la presentació i donant-li la benvinguda a Catalunya i a Municipàlia.

Ros i Reñé, flanquejant el director de Turisme, Octavi Bono, en un estand de Municipàlia.

Ros i Reñé, flanquejant el director de Turisme, Octavi Bono, en un estand de Municipàlia.ÒSCAR MIRÓN

tracking