SEGRE

VIA PÚBLICA EQUIPAMENTS

La Paeria preveu càmeres i control d’accés en ascensors públics contra el vandalisme

Inicia la redacció d’un projecte que determinarà les mesures que s’hauran d’adoptar || El del Canyeret està avariat des de dimarts després que part de la maquinària i una reixa hagin estat destrossats

L’ascensor del Canyeret té les portes obertes però està avariat des de dimarts passat.

L’ascensor del Canyeret té les portes obertes però està avariat des de dimarts passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La proliferació d’actes vandàlics als ascensors públics del Canyeret, la plaça de Sant Joan, el d’accés a la Seu Vella des del parc de Santa Cecília i el de l’Excorxador, als quals ben aviat se sumarà el de la Costa del Jan, han portat la Paeria a iniciar la redacció d’un projecte per adoptar mesures que permetin evitar aquests actes. Una portaveu municipal va indicar ahir que el projecte està destinat a estudiar la viabilitat d’“establir mecanismes de control d’accessos i instal·lar càmeres de seguretat per evitar aquesta mena d’actes”. Va afegir que la redacció es troba en una fase embrionària, de manera que no va poder concretar quin tipus de control d’accessos s’estudien ni si s’introduirà algun sistema de pagament. La Paeria va fer aquest anunci després que l’ascensor del Canyeret es trobi fora de servei des de dimarts passat a conseqüència de les destrosses que un o diversos vàndals han provocat a la maquinària i una reixa. La mateixa portaveu va dir que es tracta d’una “avaria important”, i no va precisar quan podrà estar reparada. Aquest és l’ascensor públic més utilitzat de la ciutat, ja que al marge de servir com a via d’accés al Turó de la Seu, moltes persones que han d’anar o treballen a l’Eix Comercial o els jutjats aparquen el cotxe a la plaça de la Sardana o la ronda de la Seu Vella (el carrer que discorre per sobre dels jutjats) i també l’utilitzen. Aquests dos últims dies, l’avaria ha provocat un flux constant de vianants que fan la volta a peu pel carrer del Canyeret, especialment al matí.

La Federació de Veïns insta a denunciar actes incívics“L’incivisme és cosa de tots. Hem de cuidar la ciutat entre tots. Fem una crida als veïns a actuar com si fossin agents cívics davant d’un acte vandàlic o una gamberrada, que facin un toc d’alerta als que practiquen aquests actes i a trucar a la Guàrdia Urbana”, va indicar ahir Toni Baró, president de la Federació d’Associacions de Veïns. En aquest sentit, va recordar que la reparació de qualsevol destrossa que es produeix al mobiliari urbà, que afecta la majoria de barris, és molt cara i “la paguem entre tots”. La federació preveu reactivar també la campanya de conscienciació de recollida dels excrements de gos.

L’ascensor del Canyeret té les portes obertes però està avariat des de dimarts passat.

L’ascensor del Canyeret té les portes obertes però està avariat des de dimarts passat.ÒSCAR MIRÓN

tracking