SEGRE

Lleida defensa que “l'educació no es toca”

Centenars de persones a la capital i en altres municipis protesten contra les acusacions d’“adoctrinament”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Jo adoctrino en valors” i “Adoctrinem quan denunciem la repressió” van ser dos dels molts missatges que va llançar ahir la comunitat educativa de Lleida en una concentració a la plaça Paeria contra les acusacions d’“adoctrinament” dels alumnes catalans.

Els manifestants (500 segons els Mossos i 400 segons la Urbana) van corejar “l’educació no es toca” i “les escoles seran sempre nostres” i una estudiant i una docent van llegir un manifest en el qual van demanar la dimissió dels ministres d’Interior i Exteriors. “Això no és un atac només contra els docents, és un atac contra l’educació pública. Volen desmantellar- la des de fa temps i no ho permetrem”, van afirmar.

Van destacar també la seua oposició a l’aplicació de l’article 155 i van reclamar llibertat per als Jordis. La concentració va acabar amb una cançó de Txarango, el cant d’Els segadors i una proclama: “Docents de Lleida, seguim adoctrinant en la defensa de la nostra escola, la immersió lingüística i l’educació no segregadora, com hem fet sempre.”

A la resta de la província, concentracions davant dels ajuntaments sota el lema “no ens toqueu l’educació” van reunir centenars de persones.  A Cervera, un centenar de persones va assistir a la lectura del manifest a càrrec de docents. A Tàrrega, els manifestants portaven pancartes en les quals podia llegir-se “Escola catalana ni privatitzada, ni retallada ni espanyolitzada”. També n’hi va haver a Balaguer, les Borges Blanques i Mollerussa. Al Pirineu, la Comissió de Suport a l’Escola Catalana va obtenir firmes en defensa del model educatiu català durant la concentració a la Seu. Ja té més de 8.500 adhesions online i prop de 2.000 en paper. També es van concentrar a Sort i altres localitats.

D’altra banda, la direcció i el consell rector del col·legi Lestonnac han sol·licitat a l’alcalde, Àngel Ros, i a la subdelegada del Govern central, Inma Manso, que “estudiïn la possibilitat de reubicació” del dispositiu de la Policia Nacional, per exemple a Onofre Cerveró o el pàrquing d’Estrangeria. Per avui hi ha convocada una vaga estudiantil a la universitat i Secundària. Ahir, una minoria d’alumnes en van secundar una altra.

La concentració aquest dimecres a la plaça Paeria per defensar l'escola catalana.

Lleida defensa que “l'educació no es toca”Lleonard Delshams

Lectura del manifest a Tàrrega

Lleida defensa que “l'educació no es toca”SEGRE TÀRREGA

Més de 200 persones es van concentrar a Mollerussa

Lleida defensa que “l'educació no es toca”X. Farreny

tracking