SEGRE

Un miler d'estudiants es manifesten contra el 155 i per la independència a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 1.200 estudiants universitaris i de Secundaria, segons els Mossos d’Esquadra, es manifesten aquest migdia pel centre de Lleida en contra de l’aplicació de l’article 155 i en defensa de la república catalana. No obstant això, a mesura que ha anat transcorrent la marxa i arribaven notícies sobre que Puigdemont opta per convocar eleccions al Parlament, també han corejat consignes en contra d’aquesta alternativa, com a "ni oblit ni perdó, les eleccions són traïció". Hi ha hagut crits contra Cs ("Ciutadans partit feixista") i contra l’antiga CDC ("Convergència se’ns acaba la paciència") quan han passat per davant de les sendes d’aquests partits, i de nou contra Ros ("Angel Ros dimissió" y "el nostre alcalde és un botifler") al seu pas per la Paeria, on per primer cop en una manifestació independentista també ha cridat contra el cap municipal del PDeCAT, ja que han corejat "Toni Postius dóna la cara".

La marxa ha sortit de davant de la biblioteca del campus de Cappont de la UdL, ha anat pel Pont de la Universitat cap a alcalde Areny i avinguda Madrid i després ha girat cap a Blondel en direcció a la subdelegació de Govern. Allí han cridat "fora les forces d'ocupació" i han protagonitzan una sonora escridassada acompanyada de consignes com "piolín, piolín", i després han continuat en direcció a l`estació de trens.

Els estudiants han finalitzat la protesta a l'estació de Renfe, on han fet una asseguda a l'andana. Els manifestants han intentar tallar les vies, però els Mossos ho han impedit.

Un moment de la manifestació d'estudiants a Lleida.

Un miler d'estudiants es manifesten contra el 155 i per la independència a LleidaLleonard Delshams

Un moment de la manifestació.

Un miler d'estudiants es manifesten contra el 155 i per la independència a LleidaLleonard Delshams

Els estudiants, a l'andana de l'estació de Renfe a Lleida.

Un miler d'estudiants es manifesten contra el 155 i per la independència a LleidaLleonard Delshams

tracking