SEGRE

TRIBUNALS RESOLUCIÓ

Absolts dos guàrdies urbans acusats d'agredir un menor al Barri Antic

La suposada víctima va dir que li van pegar quan estava enganxant cartells, però la jutge sosté que no s’ha provat || La sentència avala la versió dels agents

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha absolt dos guàrdies urbans de la capital acusats de lesionar un menor d’edat que estava enganxant cartells el passat 3 de gener al Barri Antic de la ciutat. La sentència dóna credibilitat a la versió dels dos policies, representats per l’advocat Dani Ibars, i estima que no s’han acreditat els fets descrits pel denunciant, que acusava els agents d’un delicte lleu de lesions.

La jutge explica, d’acord amb l’argumentació de la defensa, que existeixen contradiccions entre les versions dels agents i del denunciant i no s’ha provat que la d’aquest últim sigui certa. El mateix va pensar el Ministeri Fiscal, que va interessar que s’absolgués els dos agents a l’entendre que no hi havia proves que vulneressin la presumpció d’innocència dels policies. Els fets es van produir el passat 3 de gener, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va veure dos persones que van fugir a l’advertir la presència policial al carrer La Paloma. Els agents van explicar que van veure que els dos joves s’ocultaven els rostres i van tirar un objecte a terra quan van començar la fugida, per la qual cosa van presumir que podia tractar-se de dos lladres i van iniciar una persecució.

La jutge ha cregut la versió dels agents, que van negar l’agressió al menor, i els ha absolt

Posteriorment, sempre segons el relat dels policies, al qual ha donat credibilitat la jutge, aquests van comprovar que els dos joves estaven enganxant cartells quan van fugir. Els policies van localitzar un d’ells ocult entre els cotxes d’un aparcament asfaltat proper a la zona. El van identificar i van comprovar que era menor d’edat.

Segons el denunciant, un dels policies el va agredir i li va causar lesions. La jutge, tanmateix, creu que les ferides que presentava el menor se les havia pogut provocar ell mateix a causa d’una caiguda mentre fugia dels policies, tal com sospiten els agents. Els policies van assegurar que en cap moment li van pegar i només el van agafar del braç. La jutge els ha donat credibilitat.

Les gravacions aportades per la defensa han resultat clau La sentència considera determinants els enregistraments aportats al judici per Dani Ibars, lletrat defensor dels dos policies ara absolts. En aquestes gravacions, segons la jutge, no es posa en dubte la versió dels agents ni s’acredita la veracitat dels fets denunciats pel menor. La jutge també ha tingut en consideració l’aportació d’un testimoni que va acreditar que els policies portaven el menor agafat del braç, tal com mantenen els agents. Aquests van reconèixer al judici que quan estaven buscant el jove a l’aparcament van treure les porres perquè en aquell moment no coneixien la possible perillositat dels fugitius, però les van guardar quan van veure el menor i van comprovar que no comportava cap risc per a la seua seguretat. La sentència avala aquesta versió dels fets.

tracking