SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Absolt d'atracar un banc a la Mariola després de ser condemnat a 4 anys

L’Audiència diu que no hi ha proves i revoca la sentència del Jutjat Penal || Dos homes més van reconèixer la seua autoria i van acceptar tres anys i mig

Imatge de la sucursal el dia de l’atracament, el 29 de desembre del 2014.

Imatge de la sucursal el dia de l’atracament, el 29 de desembre del 2014.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt per falta de proves un home que va ser condemnat pel jutjat penal número 2 de Lleida a 4 anys i vuit mesos de presó per un atracament a mà armada en una sucursal bancària de la Mariola el 2014. La sentència considera provat que el 29 de desembre d’aquell any tres persones encaputxades van accedir a l’interior de l’oficina a primera hora del matí armats amb dos pistoles i una metralladora i que després d’encanonar i amenaçar un dels treballadors es van endur un botí de més de 98.000 euros i van fugir felicitant el Nadal als empleats i els clients. Dos dels acusats per aquests fets van acceptar una pena cada un d’ells de tres anys i mig de presó, mentre que el tercer acusat es va negar a reconèixer la seua autoria, de forma que va ser jutjat i condemnat a 4 anys i vuit mesos de presó.

Tanmateix, el seu advocat, Xavier Segura Minguella, va presentar un recurs davant de l’Audiència de Lleida, que li ha donat la raó. I és que l’escrit del tribunal provincial lleidatà assegura que “no existeix prova directa de la participació del recurrent en els fets” i que la condemna s’ha basat en indicis. L’Audiència té en compte que el recurrent ha negat reiteradament els fets i que la sentència del jutjat penal es fonamenta en la declaració dels dos condemnats, que van incriminar aquest tercer home ara absolt. Per això té en compte que les declaracions dels dos condemnats no són fermes ni coherents.

De fet, un d’ells va assegurar que havia implicat el tercer acusat perquè li van dir que si ho feia i s’autoinculpava podria sortir de la presó, una cosa que va ocórrer poc després. “Tals circumstàncies generen seriosos dubtes de veracitat en les declaracions incriminatòries”, assegura la sentència.

A més, també assenyala que no pot concloure’s que la gorra que va ser trobada a casa de l’home ara absolt fos la mateixa que un dels atracadors va utilitzar durant l’assalt. Tampoc té en compte declaracions d’altres testimonis, que assegura que han anat variant i són contradictòries.

Per tot plegat, l’Audiència de Lleida l’absol del delicte de robatori amb violència i intimidació i del pagament de la responsabilitat civil.

tracking