SEGRE

ESNOTICIA

Detinguts dos lleidatans per un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

En llibertat amb càrrecs després de passar una nit al calabós || Van publicar fotos d’agents a Facebook però diuen que la seua intenció era criticar l’actuació policial

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Meritxell Esquerra i Kenneth Batiste són dos joves lleidatans que han estat detinguts durant els darrers dies com a presumptes autors d’un delicte d’incitació a l’odi contra la Guàrdia Civil. Els dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de ser arrestats per la Guàrdia Civil, dormir una nit al calabós i posteriorment passar a disposició judicial. Fiscalia els investiga per haver penjat dos publicacions a Facebook amb imatges d’agents i amb comentaris que van publicar la setmana posterior a l’1 d’octubre.

En el cas de Batiste, va acompanyar una foto d’una càrrega policial en la qual s’observen diversos agents amb un comentari en el qual deia “Trobar-me dos personatges (GC) que ahir van venir a repartir al meu poble fent turisme per Lleida... aquests animals no els vull al meu país”.

Per la seua part, Esquerra va publicar la fotografia d’un home i un cotxe en la qual deia “alerta si veieu aquests individus per Lleida, són nacionals o GC camuflats intentant provocar altercats per Lleida, no caigueu en provocacions, calma i molta calma”. Esquerra també és investigada per un delicte de revelació de secrets. Malgrat tot, asseguren que la finalitat dels seus missatges no era en cap cas incitar a l’odi. “És totalment fals, no odiem ni la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil, només va ser una crítica a la seua actuació”, van afirmar.

Kenneth Batiste va ser arrestat dijous passat mentre treballava. En canvi, Meritxell Esquerra va acudir dilluns a la comissaria dels Mossos d’Esquadra després que un familiar rebés la citació. Va ser traslladada a la caserna de la Guàrdia Civil. “El tracte no va ser gaire correcte. Tinc dos fills i no hi havia risc de fuga, no hi havia la necessitat de passar la nit al calabós”, va explicar la jove. Va declarar dimarts al matí davant del jutge. Afirma que “em poden condemnar a fins a quatre anys de presó”. Tots dos creuen que són “caps de turc”.

Kenneth Batiste i Meritxell Esquerra, dimarts a la plaça Ricard Viñes.

Kenneth Batiste i Meritxell Esquerra, dimarts a la plaça Ricard Viñes.ÒSCAR MIRÓN

tracking