SEGRE

AJUNTAMENT

L'oposició de la Paeria condemna els empresonaments i demana una rectificació de Ros, que diu que ahir ja els va qualificar de desproporcionats

L'oposició de la Paeria condemna en bloc l'empresonament del Govern i demanen una rectificació de les declaracions de Ros

L'oposició de la Paeria condemna en bloc l'empresonament del Govern i demanen una rectificació de les declaracions de RosS.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els partits de l’oposició de la Paeria han demanat avui de condemnar l’empresonament del govern de la Generalitat, una mesura que consideren "injusta i injustificada". "Fa la sensació que l'auto d’empresonament estava escrit abans de la declaració", va dir el portaveu del PDeCAT i Unió, Paco Cerdà, "És una vexació a tot el poble de Catalunya", va matisar, alhora que demanava una condemna del consistori local i una rectificació per part de les autoritats judicials. Per la seua part, el líder d’Esquerra en la Paeria, Carles Vega, va dir que "estem davant de la politització de la justícia, un fet molt greu i preocupant," alhora que acusava al PSC, Ciutadans i PP de "justificar l’empresonament del Govern. No pot ser que l’alcalde digui que està molt trist i alhora digui que si són a la presó és perquè han comès un delicte i s’ho han buscat". El regidor del Comú, Sergi Talamonte, va dir que "és necessari que hi hagi un rebuig total d’aquesta decisió, ja no parlem d’independència o no, sinó de defensar els criteris i valors democràtics", alhora que qualificava de "vergonyós" que l’ajuntament no es posicionés per aquests fets. Mentrestant, el regidor de la CUP, Pau Juvillà, va demanar que "l’ajuntament defensi tots els lleidatans, que l’alcalde no s’amagui com va fer l’1 d’octubre i que es posi en contacte amb totes les persones agredides aquell dia per mostrar-los el seu suport", alhora que anunciava que apel·laran a la Paeria perquè condemni les agressions de l’1-O i l’empresonament del govern de la Generalitat.

Els quatre grups de l’oposició estan analitzant les diferents estratègies per demanar aquesta condemna. Ja sigui debatent-lo en el ple, parlant-ho en les comissions municipals o participant en la vaga intersindical del dia 8 de novembre. "Cada grup polític analitzarà com actuar i que mesurades prendre sobre això", va concloure Vega.

L'equip de govern ha replicar recordant que Ros va fer públic ahir un comunicat a les xarxes socials, dient que des del profund respecte a la justícia veu desproporcionats els empresonaments, i ha tramès a tots el grups el comunicat de la Federació de Municipis de Catalunya, que acaba demanant la posada en llibertat del vicepresident i el set exconsellers. Així, ha reproduït  l'escrit d'ahir de Ros a les xarxes: “Avui és un dia profundament trist per als catalans i les catalanes i un dia gris per Catalunya. Mai no s’hauria d’haver arribat a aquesta situació. Des del meu més profund respecte a la justícia, no puc sinó estar trist davant una mesura cautelar excessiva de presó que ha estat dictada per al vicepresident i set consellers del govern de la Generalitat. Estem més lluny de la solució política -a la que hauríem hagut d’arribar mitjançant el diàleg, la negociació i el pacte- i estem més a prop d’un desastre pel país i pels catalans. És molt dur per a un país veure com als seus representants se’ls aplica aquesta mesura. Respecto la independència judicial però no puc deixar de lamentar que el vicepresident i consellers de la Generalitat hagin d’entrar a presó”.

tracking