SEGRE

ECONOMIA CONSELL D?ADMINISTRACIÓ

La Paeria reclamarà 69.500 euros a l'anterior concessionari de la Llotja

Després d’auditar l’estat de l’edifici i la inversió efectuada rebaixa els 300.000 que li exigia pel cànon impagat || Aprovat el pressupost del CNC per al 2018

La reunió d’ahir del consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions.

La reunió d’ahir del consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) va aprovar ahir reclamar 69.551 euros a l’anteriore concessionària, La Llotja de Lleida SA, que el febrer passat va renunciar a la concessió, situació que va provocar que des de l’1 de març sigui la Paeria la que gestiona directament l’equipament. Inicialment, el consistori va indicar que reclamaria a l’empresa els 300.000 euros corresponents al cànon impagat, però després de tenir en compte l’import de les inversions i reparacions efectuades per la concessionària a l’edifici, entre altres qüestions, finalment la quantitat que reclamen a l’empresa descendeix als 69.551 euros citats, segons ha pogut saber aquest diari. La Paeria va encarregar una auditoria sobre l’estat de l’edifici del palau de congressos després de la renúncia dels concessionaris i les seues conclusions, que inclouen l’import a liquidar per part de l’empresa, van ser explicades ahir als assistents al consell d’administració. Tots es van abstenir en la votació, excepte els representants del govern municipal.

El tinent d’alcalde, Rafael Peris, que no va voler precisar la xifra que reclamen, va indicar que l’anterior concessionària té ara dos setmanes per presentar al·legacions, després de la qual cosa la Paeria emetrà una resolució. Si l’empresa no està d’acord amb l’import, podria iniciar la via judicial, encara que Peris espera que no sigui necessària.

D’altra banda, el consell d’administració va aprovar, amb l’abstenció de tots els representants excepte els del govern municipal, la proposta de pressupost del CNC per al 2018 en el qual “l’aportació de l’ajuntament a la Llotja es manté en 350.000 euros i d’aquesta manera s’ajusta a les aportacions que fa la Paeria a altres equipaments com poden ser l’Escorxador o l’Auditori”, va afirmar Peris. Va destacar que la previsió d’ingressos corrents per al proper any és d’un milió d’euros (tenint en compte l’aportació del consistori) i la de despeses operatives, de 705.000 euros, de forma que hi haurà un superàvit de 110.000 euros. No obstant, es transformarà en pèrdues d’1,3 milions a l’aplicar les amortitzacions, va admetre. Va subratllar també que la previsió d’ingressos per al 2018 és de 300.000 euros superior a la d’aquest 2017, que és de 766.000, cosa que va atribuir a l’increment de l’activitat a la Llotja des que es va recuperar la gestió municipal. En aquest sentit, va assenyalar que en els últims vuit mesos el palau de congressos ha acollit més de setanta actes i esdeveniments i va afegir que ja han tancat “onze activitats congressuals que s’aniran efectuant d’aquí al 2020” i que tenen programades reunions que confien que es tradueixin en encara més esdeveniments.

tracking