SEGRE

FAUNA ABANDÓ

Nou imputats en un any per maltractament d'animals domèstics

Deixen un gos sol durant un mes en un pis

Mossos i Bombers voluntaris d’Oliana, al costat del gos rescatat d’un pis deshabitat.

Mossos i Bombers voluntaris d’Oliana, al costat del gos rescatat d’un pis deshabitat.MOSSOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El maltractament animal no és un assumpte aïllat. Particulars i protectores denuncien casos gairebé diàriament, però identificar els responsables i posar-los davant la Justícia és més complicat. Segons l’última memòria de la Fiscalia, l’any passat els jutjats de Lleida van imputar nou persones per maltractament d’animals domèstics. Una xifra que no ha deixat d’augmentar en els últims anys i només des del 2013 s’ha quadruplicat.

L’abandó i el maltractament d’animals és un delicte castigat pel Codi Penal, que després de la reforma del 2015 preveu penes més dures per a aquest tipus de conductes. D’aquesta forma, la llei estableix una pena de tres mesos i un dia a un any de presó en el cas del maltractament, a banda de la inhabilitació de fins a tres anys per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb animals, així com tenir-ne un. En el cas d’abandó, es castiga amb una multa de fins a sis mesos.

Mossos i Bombers d’Oliana rescaten un gos que feia més d’un mes que estava sol en un pis buit

Tanmateix, les entitats animalistes exigeixen un enduriment de les penes per als maltractadors, ja que consideren que aquests delictes queden impunes.

En el que va d’any, només els Mossos d’Esquadra duen a terme una mitjana de tres actuacions al dia per abandó d’animals a la via pública. Mentrestant, les protectores lleidatanes estan col·lapsades per l’elevat nombre d’animals que acullen i per les factures que han d’afrontar pel mal estat en el qual es troben alguns.

Un nou cas d’abandó s’ha donat aquesta setmana a Oliana. Mossos i Bombers voluntaris han rescatat un gos que feia més d’un mes que era dins d’un pis deshabitat. Segons va informar la policia catalana a Twitter, els amos se’n van anar i van abandonar l’animal.

tracking