SEGRE

ESCOLES HÀBITS D?APRENENTATGE

Un col·legi ple de llibres

L’escola Francesco Tonucci desenvolupa un pla per aficionar els més petits a la lectura || Han tret els exemplars de la biblioteca i els han repartit pels passadissos i les aules del centre

Un nen, fent una ullada a un dels llibres exposats als passadissos.

Un nen, fent una ullada a un dels llibres exposats als passadissos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aconseguir que els nens tinguin hàbits de lectura no és un procés fàcil. Costa aconseguir-ho que es creïn una identitat com a lectors i, el més important, que gaudeixin amb ella. Per això, l’escola Francesco Tonucci de Cappont està duent a terme una sèrie d’actuacions per aficionar i desenvolupar els gustos literaris dels més petits amb un clar objectiu: que llegeixin el que sigui, però que llegeixin.

“La primera iniciativa que vam dur a terme en aquest sentit va ser treure els llibres de la biblioteca, els nens només entraven allà si realment buscaven una cosa relacionada amb la literatura, i posar-los als passadissos i a les aules perquè els llibres tinguessin una presència més constant en la vida del centre”, diu la cap d’estudis de l’escola, Esther Salillas. Un primer pas per atansar la lectura als més petits i per alimentar la seua curiositat cap als llibres.

“L’objectiu és que llegeixin, el que sigui, però que llegeixin”, diu la cap d’estudis del centre

Un altre aspecte que el centre va voler analitzar era el de les lectures obligatòries. “Vam decidir que, en comptes de fixar uns llibres que havien de llegir sí o sí, els oferiríem un ventall de possibilitats perquè poguessin escollir la lectura que els venia més de gust i, a partir d’allà, recomanar-los en funció dels seus gustos i construir-los una identitat com a lectors”, diu Salillas.

Amb l’objectiu d’adaptar-se als gustos i preferències de cada alumne, el centre ha ampliat i actualitzat els llibres de què disposa. “A més de l’ampliació, els professors, d’una banda, poden recomanar llibres als alumnes en funció dels seus gustos i, per una altra, els nens disposen d’un espai a les aules per recomanar-se lectures que els hagin agradat i perquè puguin compartir la seua opinió amb la resta dels alumnes”, matisa la cap d’estudis.

Com a última mesura, han canviat el servei de préstec. Abans disposaven d’una setmana per llegir un llibre que s’emportaven a casa i a classe en tenien un altre. “Ara, el llibre que es poden emportar a casa és el mateix que fan a classe, així donem continuïtat a la lectura i s’hi poden enganxar més ràpid. L’objectiu que tenim amb aquestes mesures és que llegeixin, el que sigui, però que llegeixin”, conclou Salillas.

Habilitació d’espais per a una lectura còmoda L’escola Francesco Tonucci també ha habilitat aules exclusivament dissenyades per a la lectura amb coixins i butaques per buscar la comoditat dels nens i que així llegeixin més llibres. “D’aquesta manera es crea un espai dedicat només a la lectura, si els nens estan còmodes i a gust, la lectura és molt més gustosa i addictiva”, diu Salillas.

Un nen, fent una ullada a un dels llibres exposats als passadissos.

Un nen, fent una ullada a un dels llibres exposats als passadissos.ITMAR FABREGAT

tracking