SEGRE

SUCCESSOS CENTRE HISTÒRIC DE LLEIDA

Desallotgen dos edificis del carrer La Palma i en tapien un al cedir part d'una paret

Es van desprendre dos metres quadrats d’una paret mitgera de l’immoble del número 25 i el tècnic municipial va ordenar tancar-lo || Els veïns de la finca contigua sí que van poder tornar a casa

Imatge dels dos edificis del carrer La Palma afectats per l’incident.

Imatge dels dos edificis del carrer La Palma afectats per l’incident.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos edificis del carrer La Palma de Lleida van haver de ser desallotjats ahir després que caigués part d’una paret mitgera d’un d’ells. El tècnic municipal va ordenar tapiar un dels immobles, però els veïns de l’altre sí que van poder tornar a casa seua poc després. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda. Va ser llavors quan, per causes que es desconeixen i que s’investiguen, uns dos metres quadrats d’una paret mitgera de l’edifici situat en el número 25 d’aquest carrer del Barri Antic, de quatre altures, es van desprendre i van caure a un pati del darrere sense causar ferits. Aquesta situació es va produir al pis situat a la tercera planta de l’edifici. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat que, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana, van procedir a desallotjar de manera preventiva l’immoble afectat i també el contigu (25B). Els efectius van treballar durant una hora per assegurar la part afectada i posteriorment a això es va tornar a permetre l’entrada dels veïns de l’altre immoble. Tanmateix, l’accés a l’edifici on es va produir l’ensorrament va quedar a compte de la decisió del tècnic municipal. Segons van comunicar fonts de l’ajuntament de Lleida, després de la seua visita aquest va concloure que era necessari per seguretat tapiar l’immoble per impedir l’entrada de qualsevol persona, a més de reconstruir la paret afectada i dur a terme una anàlisi en profunditat de l’estructura general per valorar-ne posteriorment l’habitabilitat.

En el moment en què es van produir els fets només constava com a inquilina de l’habitatge una veïna (fins fa poc eren dos les persones que vivien de lloguer a l’immoble). El propietari de l’edifici es va fer càrrec de reallotjar-la i també va costejar les obres de tapiat.

Un barri amenaçat per immobles en risc de ruïna El risc de ruïna de bona part dels edificis que hi ha és un dels principals mals del Barri Antic. Per això, en els últims mesos s’estan duent a terme demolicions que s’emmarquen en l’impuls de sis “àrees d’innovació social i urbana” en les quals es promourà, d’acord amb els propietaris dels terrenys, la construcció de nous edificis d’habitatges sostenibles que siguin atractius per a joves, famílies i jubilats. També es preveu promoure que s’ubiquin locals comercials a les plantes baixes dels nous immobles. Les àrees són l’entorn de Boters; Companyia-La Suda; Companyia-plaça del Seminari; plaça del Dipòsit; Escales de l’Ereta i Cavallers-plaça dels Gramàtics-La Suda. Molts dels edificis del barri es troben actualment en molt mal estat, no reuneixen les “condicions mínimes de seguretat”, han estat desallotjats o tenien apuntalades algunes de les seues plantes per garantir l’estabilitat de l’estructura.

tracking