SEGRE

COMERÇ TRIBUNALS

La justícia 'tomba' un recurs de l'oposició contra estudis comercials

Presentat pel PDeCAT, ERC i la Crida, a qui la jutge condemna a pagar les costes, de 1.000 euros || La sentència avala la legalitat del procés de contractació

Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta, on hi ha prevista una zona comercial.

Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta, on hi ha prevista una zona comercial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jutge contenciosa administrativa de Lleida ha desestimat el recurs presentat pels grups del PDeCAT, ERC i la Crida contra el procés d’adjudicació dels estudis comercials que el govern de la Paeria va encarregar el desembre del 2015 i condemna els recurrents a pagar les costes, de 1.000 euros.

Els denunciants van considerar que s’havia incomplert la llei de Contractes del Sector Públic i el cartipàs i van afegir que es van dividir els estudis en parts per adjudicar-los sense concurs públic, que era imprescindible si hagués estat un únic bloc, al superar els 18.000 euros. Van presentar el contenciós contra la resolució de la regidoria d’Urbanisme que desestimava el recurs de reposició contra les resolucions del 18 de desembre del 2015 que aprovava la contractació de tres estudis: un diagnòstic sobre la situació comercial de la ciutat des del punt de vista qualitatiu de l’oferta comercial (7.623 euros, adjudicat a la Universitat de Lleida), un altre de quantitatiu de la demanda (16.335, a Xavier Roca) i un altre de qualitatiu de la demanda d’ordenació urbanística (16.335, al mateix adjudicatari).

LES CLAUS

  • Recurs de reposició. Els grups del PDeCAT, ERC i la Crida van presentar un recurs de reposició contra les resolucions de la Paeria del desembre del 2015 d’adjudicació dels estudis comercials. 
  • Contenciós administratiu. L’ajuntament va desestimar el recurs el febrer del 2016 i els grups van interposar després un contenciós administratiu, ara també desestimat.

MOTIUS

La sentència assenyala que “la demanda ha de ser desestimada, ja que en vista de l’expedient administratiu queda plenament justificat que els treballs encarregats es fonamenten en la necessitat d’efectuar un estudi previ i complementari per a la redacció del Poum”. Afegeix que “al tractar-se de contractes diferents, s’aconsegueix una especialització més gran, més precisió i més qualitat a la redacció dels treballs”, i remarca que “com indiquen els serveis tècnics, és necessari distingir els estudis sobre l’oferta comercial i els estudis sobre la demanda comercial, i és necessari estudiar-los des del punt de vista qualitatiu i quantitatiu”.

Conclou que “és necessària l’especialització, ja que els continguts són diferents i poden ser adjudicats a diferents empreses, perquè es tracta de contractes menors”. A més, la jutge apunta que no s’ha vulnerat la disposició del cartipàs de l’ajuntament que indica que, per a les despeses no adjudicades per mesa de contractació i d’un import superior a 3.000 mil euros, s’han de demanar tres pressupostos. Afirma que consta en els expedients que es van presentar tres ofertes.

Fa dos setmanes, la Fiscalia també va arxivar la denúncia del Comú contra el contracte de renovació de la gespa del Camp d’Esports.

tracking