SEGRE

ECONOMIA PRESSUPOST

La Paeria preveu ‘perdre’ 1,5 milions d’ingressos per plusvàlua el 2018

Arran de la sentència que veta cobrar-la si el pis o solar es ven a un preu inferior

L’antiga comissaria de la Policia Nacional a Sant Martí.

L’antiga comissaria de la Policia Nacional a Sant Martí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria preveu per al 2018 un descens del 19,25% dels ingressos per plusvàlua, la qual cosa implica 1,55 milions menys (6,5 milions, davant dels 8,05 previstos per a aquest any). La raó: l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem que determina que no es pot cobrar aquest impost en el cas d’habitatges o solars que hagin estat venuts a un preu inferior o igual al qual van ser adquirits. Així mateix, estima que decreixeran un 60% els ingressos per la taxa de telefonia mòbil (631.000 euros menys que els 1,05 milions del 2017) i un 2,08% els de la zona blava (4,7 milions, 100.000 euros menys). Calcula uns ingressos per l’IBI de 50,02 milions, un 1% menys, a l’incloure una bonificació de fins al 80% de les quotes resultants del procés de regularització cadastral de l’Estat, que grava construccions fins ara exemptes, i la rebaixa de l’1% aprovada al costat del PP i Ciutadans. Els afectats de l’Horta han de sol·licitar la bonificació i la Paeria ho estudiarà cas per cas. Així mateix, es manté la bonificació del 50% de l’IBI a famílies en risc de vulnerabilitat. No obstant, l’ajuntament preveu per a l’any que ve uns ingressos corrents globals de 152,5 milions, un 1,57% superiors als 150,1 del 2017, bàsicament, per l’increment dels fons de cooperació de l’Estat.

D’altra banda, l’alcalde, Àngel Ros, va anunciar ahir en el seu xat que estan negociant amb el ministeri de l’Interior la compra de l’antiga comissaria de policia de Sant Martí. “Estem negociant per fer una compra per part de la Paeria, que és el que sempre hem volgut des que no s’utilitza”, va assegurar.

Ros anuncia que negocien amb Interior la compra de la vella comissaria de la Policia Nacional de Sant Martí

En un altre ordre, el consistori va rebre ahir a Madrid el premi Visión Cero Municipal, que reconeix les ciutats de l’Estat amb una població de més de 100.000 habitants que no han tingut víctimes mortals en accidents de trànsit l’any anterior. Lleida va ser una de les deu premiades, juntament amb Elx, Cartagena, Móstoles, Fuenlabrada, Leganés, Getafe, Alcorcón, Dos Hermanas i Santa Coloma de Gramenet. La capital del Segrià ja va rebre aquesta distinció l’any 2014.

tracking