SEGRE

Mobilització massiva a Lleida per la llibertat dels 'presos polítics'

Concentracions i piquets per demanar la posada en llibertat dels exconsellers i els Jordis.

Vaga general del 8 de novembreLleonard Delshams i Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de lleidatans han tornat a omplir aquest dimecres a la tarda l'avinguda Catalunya per demanar la posada en llibertat dels exconsellers del Govern i els 'Jordis', els presidents de l'ANC i Òmnium, empresonats per l'Audiència Nacional. La manifestació ha començat a les 18 hores a la plaça Ricard Viñes i ha finalitzat a l'avinguda Catalunya davant de la delegació de la Generalitat, on s'ha llegit un manifest.

Al matí, prop de 2.000 persones i 200 tractors ja s'havien concentrat a les portes de la delegació del Govern per exigir "democràcia" i la posada en llibertat del Govern cessat i empresonat i els presidents d'ANC i Omnium. Els tractors han arribat de totes les comarques de la plana de Lleida.

Aquestes concentracions han estat emmarcades en una jornada de vaga general convocada pel sindicat minoritari Intersindical CSC, al que han donat suport altres centrals com USTEC, majoritària entre els docents, i associacions independentistes com Òmnium Cultural i ANC han cridat a dur a terme una "aturada de país". Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s'han desmarcat de la convocatòria de vaga general.

Per la seva part, la Taula per la Democràcia, que reuneix a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, a CCOO i UGT de Catalunya, així com a les patronals Cecot i Pimec, entre altres entitats, ha organitzat mobilitzacions a tot el territori per reclamar la llibertat dels activistes independentistes i els exconsellers empresonats.

Concentracions i piquets per demanar la posada en llibertat dels exconsellers i els Jordis.

Vaga general del 8 de novembreLleonard Delshams i Itmar Fabregat

tracking