SEGRE

HABITATGE

Lleida, on més es distancia el preu entre pisos barats i cars

Setze mil pisos per a cent lleidatans?

Setze mil pisos per a cent lleidatans?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la segona capital de província espanyola i la primera catalana on més ha crescut la desigualtat de preus entre els immobles més cars i els més barats des del 2013 fins al 2017, segons indica un informe del portal Idealista.

L’estudi detalla que el diferencial de preus va passar en aquests quatre anys a Ponent de 34 al 39 en l’índex de Gini (una mesura utilitzada per calcular qualsevol forma de distribució desigual, en què el coeficient més proper a 0 és el de més igualtat, mentre que la proximitat a 100 revela disparitat).

A Girona, la desigualtat va créixer set punts, mentre que a Toledo i Sant Sebastià, igual que a Lleida, va créixer cinc punts. Malgrat l’evolució durant aquest període, en termes absoluts l’informe posa en relleu que Madrid compta amb el parc d’habitatge més desigual entre el preu màxim i el preu mínim de capitals de província.

L’índex se situa en els 55 punts, seguit per Palma, a Mallorca (48), i Alacant (46). S’ha de destacar que la ciutat de Lleida és l’única capital catalana que no figura en el top 10 de les ciutats amb més desigualtat.

tracking