SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Jutgen un violador lleidatà per matar una dona als quatre mesos de sortir de la presó

El crim va tenir lloc a l’Alt Empordà el 2014 i la Fiscalia sol·licita per a Antonio García Carbonell una pena de 23 anys per assassinat || Amb un altre acusat van apallissar i van deixar moribunda l’anciana

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Girona va acollir ahir la primera jornada del judici contra Antonio García Carbonell, un violador lleidatà reincident que va sortir de la presó l’octubre del 2013 al beneficiar-se de la derogació de la doctrina Parot. Se’l jutja per haver matat una dona a Cabanes, a l’Alt Empordà, amb un altre acusat, només quatre mesos després de sortir de la presó, el febrer del 2014. El primer dia del judici, l’Audiència va formar el jurat popular que jutjarà el lleidatà, de 77 anys, i Oriol Boyer, i va escoltar els escrits d’acusació i de la defensa.

El fiscal, que demana una condemna de 23 anys de presó per a García Carbonell per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i 26 anys per a Boyer (al qual també imputa de tinença il·lícita d’armes), va assenyalar que els dos acusats van actuar amb “molta violència” contra la víctima, una dona de 75 anys que van apallissar i van deixar moribunda durant tota una nit al ras i en ple hivern. El 28 de febrer del 2014, un treballador d’una empresa de pinsos de Cabanes va trobar la víctima en un camp pròxim al magatzem. La dona estava lligada de peus i mans, amb un mitjó a la boca i l’havien arrossegat pel camp. Segons el fiscal, a més dels cops, li van trepitjar el coll i la van deixar abandonada. La dona va ingressar a urgències de l’Hospital Josep Trueta de Girona, on va morir una setmana més tard.

Un testimoni afirma que García Carbonell va dir que en realitat volien assaltar la seua família política

Després de mesos d’investigació, els Mossos d’Esquadra van arrestar García Carbonell i Boyer el gener del 2015. El fiscal va afirmar ahir que un testimoni clau situa els dos al lloc dels fets. Aquest testimoni diu que García Carbonell li va confessar el crim i que l’havien comès “per error”, ja que en realitat volien assaltar la casa de la seua família política, propietària de l’empresa de pinsos propera al lloc dels fets per robar-los. El judici es reprendrà dilluns i està previst que els acusats declarin aquest dimecres.

El fiscal diu que els robatoris eren el seu mode de vida al sortit en llibertat Antonio García Carbonell va sortir de la presó l’octubre del 2013 després de complir sols 18 dels 270 anys als quals havia estat condemnat, als anys noranta, per violar, agredir i robar a set dones mentre estaven acompanyades per les seues parelles o amics. García Carbonell va ser posat en llibertat a la presó de Quatre Camins després de la decisió del Tribunal d’Estrasburg contrari a la doctrina Parot. Fonts penitenciàries van alertar llavors que no estava rehabilitat tot i que havia seguit diferents programes, però mai va reconèixer cap dels delictes. Al sortir de la presó, la Fiscalia va ordenar vigilància policial. El fiscal va assenyalar ahir a l’Audiència de Girona que el crim de Cabanes no va ser l’únic que havia comès després de la seua llibertat, ja que havia fet dels robatoris el seu modus vivendi.

tracking