SEGRE

PROPOSTES PLA D?USOS

L’Horta demana ampliar de 16 a 24 hores al dia la vigilància policial

Insta la Paeria a habilitar un obrador municipal per a emprenedors

Vista d’arxiu de l’Horta de Lleida.

Vista d’arxiu de l’Horta de Lleida.IMTAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’Horta demanen revisar el conveni que la Paeria té firmat amb els Mossos d’Esquadra per garantir que durant les 24 hores al dia hi hagi vigilància policial a les diferents partides, ja que actualment els agents autonòmics només patrullen al torn de matí (de 06.00 a 14.00 hores) i al de tarda (fins a les 22.00). Aquesta és una de les tres últimes esmenes que la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida ha presentat al pla d’usos de l’Horta, i la versió definitiva s’aprovarà previsiblement aquest dilluns i, posteriorment, serà debatut al ple municipal del pròxim dia 24.

El reforç de la vigilància és una reivindicació històrica de les partides, que subratllen que hi ha inseguretat i recorden que en els últims mesos s’han registrat furts o intents de robatoris en torres, finques i magatzems. “L’Horta és molt extensa. És veritat que una única patrulla no pot estar simultàniament a totes les partides, però pot dissuadir d’actes delictius”, explica Salvador Solsona, president de la comissió de l’Horta.

La versió definitiva del pla d’usos de l’Horta s’aprovarà aquest dilluns i es debatrà al ple del 24

Els veïns també insten el consistori a estudiar la possibilitat d’habilitar un espai que serveixi com a obrador municipal amb l’objectiu que els emprenedors de l’Horta puguin transformar matèria primera en melmelades, sabons o altres productes de quilòmetre zero per a la comercialització. De fet, una de les quaranta-sis mesures del pla d’usos elaborat per la Paeria, després de mesos de debat amb els agents econòmics, veïnals i agraris de la ciutat, és facilitar la conversió de magatzems en desús en obradors. Finalment, també proposen que els alumnes d’Agrònoms puguin fer treballs d’investigació i pràctiques en finques i granges de l’Horta per impulsar cultius alternatius o ecològics.

L’objectiu del pla d’usos és protegir l’activitat agrícola i ramadera i, entre altres aspectes, preveu el trasllat de grans empreses no agràries a polígons industrials. La versió final del document servirà de base per desenvolupar la nova ordenança de la zona rural.

tracking