SEGRE

URBANISME CENTRE HISTÒRIC

La primera de les set noves àrees de pisos del Barri Antic serà per a joves i estudiants

Als carrers Alsamora i Galera, és la que té la tramitació més avançada per part de la Paeria || L’actuació en aquests espais afectarà 6.247 metres quadrats i acolliran entre 116 i 180 habitatges

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera de les set àrees del Barri Antic on està prevista la construcció d’habitatges i locals comercials que serà desenvolupada acollirà pisos per a joves i estudiants. El pla d’aquesta zona, situada entre els carrers Galera i Alsamora, ja està tramitat per l’ajuntament, amb una previsió de més d’una vintena d’habitatges, mentre que els d’unes altres dos zones, les dels carrers Veguer de Carcassona-Boters-Múrcia i carrer Assalt-Sant Carles, estan aprovats provisionalment a l’espera de la seua tramitació.

En total, les set àrees que el consistori preveu reformar ocupen una superfície de 6.247 metres quadrats, corresponents a seixanta-nou parcel·les amb un total de cent cinquanta-dos propietaris, i es preveu construir-hi entre cent setze i cent vuitanta habitatges, a més de baixos comercials, espais verds i zones d’aparcament. Aquests set espais estan situats entre la plaça del Dipòsit, el carrer Tallada i la part alta de Cavallers fins al carrer Gairoles i plaça del Seminari.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va presentar ahir el projecte a l’Associació de Promotors de Lleida i va qualificar l’operació de “complexa, però pensada per crear una zona d’habitatges que facilitin l’emancipació de joves, l’assentament de famílies i l’establiment de comerços en els baixos dels nous habitatges”. Larrosa va dir que l’ajuntament ja està actuant a la zona amb l’adquisició de solars i parcel·les amb una inversió de 600.000 euros, fins ara, i confia que els promotors lleidatans puguin contribuir a aquesta reforma.

Els promotors avalen el projecte però dubten de la seua efectivitat Durant la presentació de la proposta de reforma d’aquestes set zones del Centre Històric a l’Associació de Promotors de Lleida, els assistents van valorar molt positivament la iniciativa del consistori per reformar i dinamitzar el barri, però van mostrar escepticisme sobre si la construcció de nous habitatges és la solució adequada. “Es poden posar pisos i comerços nous, però s’haurien de fer altres accions, com per exemple eixamplar carrers, adequar calçades i elaborar un pla sobre la tipologia social de l’entorn perquè veritablement la gent vulgui venir a aquest barri”, van dir alguns dels assistents. Per la seua part, la presidenta dels promotors, Pilar Pallàs, va valorar molt positivament la proposta i va destacar que “aquest tipus d’accions serien inviables per al sector privat, especialment perquè hi ha situacions pel que fa a la propietat de les parcel·les molt complicades”, va recalcar Pallàs.

La primera de les set noves àrees de pisos del Barri Antic serà per a joves i estudiants

La primera de les set noves àrees de pisos del Barri Antic serà per a joves i estudiantsAJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking